Blev bortført og fik savet benene af

Carlos Gutierrez nægtede at føje mexicansk bande. Nu kæmper han for asyl i USA

Carlos Gutierrez, 35, fik savet benene af, fordi han ikke ville betale løsepenge. Nu søger han asyl i USA. (Foto: AP)
Carlos Gutierrez, 35, fik savet benene af, fordi han ikke ville betale løsepenge. Nu søger han asyl i USA. (Foto: AP)

Carlos Gutierrez fortæller, at han besvimede, da han fik savet det første ben af. Han var bortført af en bande i Mexico, og benet skulle af, fordi han nægtede at betale løsepenge. Derefter fik han savet det andet ben af – lige under knæet.

Forinden havde fire mænd bortført ham på åben gade i Chihuahua i det nordlige Mexico. Gutierrez var en succesrig restauratør, og motivet til bortførelsen var penge. Han tilbragte to uger på hospitalet i kritisk tilstand. Så snart han var frisk, søgte han asyl i USA.

Nu kæmper 35-årige Gutierrez for at blive anerkendt som asylansøger i USA, selv om han hverken er forfulgt på grund af race, religion eller politisk overbevisning. Han ønsker asyl, fordi han frygter for sit liv – og de to benstumper burde bevise det, mener han.

Se også: Teenagebøddel skar kønsdele af sine ofre

Mens cirka hver fjerde asylansøger fra det øvrige Latinamerika får tilkendt asyl i USA, får kun én procent af ansøgerne fra Mexico asyl. Det mener Gutierrez er urimeligt.

- Hvis en person fra Cuba eller Venezuela kan få asyl, hvorfor kan en person fra Mexico så ikke, spørger Gutierrez, der i øjeblikket cykler Texas rundt for at skabe opmærksomhed om sin sag.

Det er en cykeltur på 1200 kilometer. Han har udholdt regn, blæst og udmattelse. Men han nægter at give op, skriver Associated Press.

- Der var tidspunkter, hvor jeg troede, at det var bedst at lade ham hvile, men han sagde ’nej’. Han har en mission, siger Jaqueline Armendariz, der er med på holdet, der støtter Gutierrez.

Se også: 15 halshuggede lig i indkøbscenter

Carlos Gutierrez har arbejdet i en taco-restaurant i Texas for at forsørge kone og børn, mens hans asylsag behandles. Han fortæller, at han har lagt livet i Chihuahua bag sig.

- Jeg vil hellere tænke på fremtiden. Det er lige meget, hvor alvorlige mine sår er. Jeg har ingen ben, men jeg kan stadig stå oprejst, siger Gutierrez til Associated Press.

Carlos Gutierrez, 35, vil skabe opmærksomhed omkring sin sag ved at cykle Texas rundt. (Foto: AP)
Carlos Gutierrez, 35, vil skabe opmærksomhed omkring sin sag ved at cykle Texas rundt. (Foto: AP)

(Foto: AP)
(Foto: AP)

1 af 3 (Foto: AP)
2 af 3 (Foto: AP)
3 af 3 Carlos Gutierrez, 35, fik savet benene af, fordi han ikke ville betale løsepenge. Nu søger han asyl i USA. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere