Dødsdømts sidste ønske: Giv min nyre til mor

40-årige Ronald Phillips skal henrettes i næste uge for sexdrab på treårig pige

Ronald Phillips voldtog og dræbte sin ekskærestes treårige datter. Nu vil han donere sin nyre inden henrettelsen. (Foto: AP)
Ronald Phillips voldtog og dræbte sin ekskærestes treårige datter. Nu vil han donere sin nyre inden henrettelsen. (Foto: AP)

En dødsdømt barnemorder i Ohio, USA, håber, at han kan få lov til at donere sine organer til sin syge mor og søster – enten før eller efter henrettelsen i næste uge.

Ronald Phillips siger, at hans ønske om at donere hjerte og nyre er et forsøg på at gøre en sidste god gerning, før det er slut.

- Det er vores oprigtige ønske, at Ohio vil sørge for, at så mange mennesker som muligt kan drage fordel af denne livgivende gave, siger forsvarer Lisa Lagos.

- Phillips er også villig til at donere organerne til andre, hvis hans nærmeste familie ikke kan bruge dem, skriver forsvareren i et brev til myndighederne.

Vagthund Sådan henretter USA: Ronnie valgte skydning

Ronald Phillips blev dømt til døden for voldtægt og drab på en treårig pige i Akron, Ohio, i 1993. Phillips tilstod over for politiet, at han havde misbrugt barnet, inden han dræbte hende med slag og spark.

Ohio-guvernør John Kasich afviste i sidste uge at benåde Phillips, og han har siden droppet alle yderligere appelmuligheder.

40-årige Phillips skal ifølge planen henrettes tirsdag i næste uge med en endnu uprøvet kombination af bedøvelsesmiddel og smertestillende medicin.Phillips’ mor lider af en nyresygdom og er i dialyse, mens hans søster har en hjertelidelse, skriver Associated Press.

I 1995 fik dødsfangen Steven Shelton lov til at donere sin ene nyre til sin mor. Han fik senere omstødt sin dødsdom til fængsel på livstid.

Fængselsmyndighederne i Ohio har ikke kommenteret Ronald Phillips’ ønske om at donere sine organer.Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere