USA-politi anklages for krænkende anal-undersøgelser

Amerikansk politi går grundigt til værks, når de leder efter narko i mistænktes kropsåbninger

Timothy Young blev standset af politiet i New Mexico, fordi hans ene baglygte ikke virkede. (Politifoto)
Timothy Young blev standset af politiet i New Mexico, fordi hans ene baglygte ikke virkede. (Politifoto)

En amerikansk kvinde er den tredje person, der i løbet af en uge står frem og anklager politiet i USA for at have gennemført krænkende anal-undersøgelser i jagten på narko.

Den anonyme kvinde blev standset i El Paso, Texas, efter at en narkohund indikerede, at hun var i besiddelse af ulovlige stoffer.

Politiet tvang hende til at smide tøjet og undersøgte hende efterfølgende med fingre i skede og anus, oplyser kvindens advokat.

Men dermed stoppede det ikke. Politiet tog kvinden med til et hospital, hvor hun blev røntgenfotograferet og igen gennemsøgt manuelt.

- De undersøgte hendes kropsåbninger og stak fingre op i hendes skede og anus, siger kvindens advokat, Laura Schaur Ives, til tv-stationen KOB-TV.

Narkohunden Leo
Der er tale om den tredje sag af sin slags på kort tid. Tidligere har Timothy Young og David Eckert anklaget politiet i New Mexico for grove overgreb.

Begge mænd blev stoppet af en betjent med narkohunden Leo i byen Deming, men der blev aldrig fundet narko i deres bil eller krop.

Alligevel blev både Young og Eckert taget med på et hospital, hvor læger under politiets anvisning udsatte dem for yderligere undersøgelser.

Kikkertundersøgelse
David Eckert, der blev stoppet i januar 2013, har lagt sag an mod politiet og lægerne. Ifølge sanganlægget blev han undersøgt otte gange i løbet af en periode på 14 timer.

Blandt andet måtte han lægge krop til fingre i endetarmen, flere tarmskylninger, røntgenfotografering og – til sidst – en kikkertundersøgelse udført under fuld bedøvelse. Men politiet fandt aldrig, hvad de ledte efter.

- Lægen sagde, at det eneste han kunne finde i Eckerts anus var afføring, hedder det i sagsanlægget.

Politiet i Deming oplyser, at man har indledt en undersøgelse af sagen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere