60-årig nægter at have sexkrænket 16 børn

47 vidner skal afhøres i retten, før det kan afgøres, om 60-årig pædagog er skyldig i blufærdighedskrænkelse af 16 små børn

Overgrebene skete ifølge anklageskriftet i en børnehave i Holbæk. (Google Maps)
Overgrebene skete ifølge anklageskriftet i en børnehave i Holbæk. (Google Maps)

En 60-årig pædagog nægter pure at have udsat 16 børn for seksuelle krænkelser i en børnehave i Holbæk.

Det kom frem i retten i Holbæk onsdag, hvor sagen mod den 60-årige mand blev indledt. Det meste af onsdagen blev brugt på afhøringen af den 60-årige.

Han forklarede blandt andet, at han har kysset flere af børnene, men nægtede, at der skulle ligge noget seksuelt bag.

- Min arbejdsmetode er mere fysisk end andres. Jeg er nok mere fysisk end gennemsnittet, forklarede pædagogen ifølge bt.dk.

Se også: Tiltale: Pædagog krænkede 16 piger

- Der er mange børn, der kommer hen og vil have et kram, og det giver jeg dem. Nogle gange får jeg et kys på kinden, så får de et tilbage, tilføjede han.

Der er afsat 10 retsdage til sagen, hvor 47 vidner skal afhøres - heriblandt de 16 børn, deres forældre og nogle af de øvrige ansatte på institutionen i Holbæk.

Afhøringerne af børnene, der alle er mellem tre og syv år, bliver afspillet på video i retten

Anklage: Viste lem og tungekyssede
Manden er tiltalt for 16 tilfælde af blufærdighedskrænkelser af de små piger og en enkelt dreng - heriblandt beføling af pigerne uden på tøjet, ligesom han ifølge anklageskriftet har kysset flere af pigerne, nogle med tungen.

I to tilfælde er han tiltalt for at have befølt pigerne indenfor tøjet, og i et tilfælde har han ifølge anklagemyndigheden vist sit lem til en fire-årig dreng.

Overgrebene er angiveligt sket i perioden 1. juni 2011 til 28. november 2012, og tilsyneladende mens pædagogen var alene med børnene.

Pædagogen blev suspenderet efter de første mistanker og blev efterfølgende anholdt og sigtet, men har ikke siddet varetægtsfængslet under efterforskningen.

Antallet af anklager fordoblet
Allerede i juni rejste politiet tiltale mod pædagogen for at have krænket otte piger, syv af dem fire år og den sidste syv år gammel. Men efterforskningen fortsatte, og nu er sagen vokset til det dobbelte antal børn med et nyt anklageskrift.

Bliver han dømt, vil anklageren have ham fængslet, ligesom han skal frakendes retten til at omgås børn både erhvervsmæssigt og i fritiden, lyder kravet.

Det er ikke første gang, den 60-årige er i politiets søgelys. I 2005 var han tiltalt for et seksuelt overgreb på en lille pige på den samme institution, men han blev frifundet.

Der forventes ikke dom i sagen før januar.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere