Far fængslet for at planlægge drab på datter

43-årig syrisk mand havde allerede bestilt visum til sig selv og datteren

Mishandlingen af den 16-årige datter skete ifølge politiet i familiens hjem på Johs. Jensens Vej i Frederiks ved Karup i Midtjylland. (Foto: Ernst van Norde)
Mishandlingen af den 16-årige datter skete ifølge politiet i familiens hjem på Johs. Jensens Vej i Frederiks ved Karup i Midtjylland. (Foto: Ernst van Norde)

En 43-årig syrisk mand er fredag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger ved retten i Viborg.

Manden er sigtet for kvalificeret vold, frihedsberøvelse, dødstrusler og planlægning af drab på sin egen 16-årige datter.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi planlagde manden sammen med moderen at føre datteren ud af Danmark med det formål at dræbe hende.

- Efter han havde truet datteren med at slå hende ihjel udenfor Danmark, har han ansøgt om visum til Tyrkiet til sig selv og datteren, og vi mener derfor, at han planlagde at dræbe hende, siger efterforskningsleder Jim Hansen til Ekstra Bladet.

Politiet modtog i går kl. 09.17 en anmeldelse fra datterens læge, da den 16-årige syriske pige betroede sig til lægen i Frederiks ved Karup torsdag morgen.

Forbudt kærlighed
Under lægebesøget fortalte pigen ifølge politiet, at hun var blevet udsat for vold, dødstrusler og indespærring, efter hun onsdag eftermiddag i modstrid med forældrenes ønske havde fortalt, at hun havde indledt i et kæresteforhold med en 21-årig syrisk mand.

- Under afhøringen fortalte hun, at hun var blevet slået med lussinger, truet på livet og udsat for kvælertag samt holdt inde i et rum i familiens hjem, fortæller efterforskningslederen.

Få timer efter anmeldelsen, kl. 12.50 og 14.56, blev begge forældre anholdt, mens den 16-årige pige blev bragt i sikkerhed udenfor hjemmet.

Ud over forholdene vedrørende datteren er faderen også sigtet for trusler mod pigens kæreste.

Den anholdte 46-årige mor er ligeledes sigtet for trusler på livet, frihedsberøvelse samt planlægnig af drab, men hun blev løsladt efter afhøring.

- Vi løslod moderen, da hun ikke var den aktive i volden og truslerne, men vi har opretholdt sigtelserne, siger Jim Hansen.

Familien støtter faderen
Ekstra Bladet har fredag eftermiddag besøgt den syriske familie i Frederiks, og her er de to eneste syriske flygtningefamilier i byen dybt bekymrede over at blive peget ud.

- Min søster lyver. Min far har ikke gjort noget, siger en af i alt fire søskende, da Ekstra Bladet banker på døren i lejlighedskomplekset i Frederiks.

Moderen er også tilstede i hjemmet, men hun ønsker ikke at udtale sig. De er alle tydeligt rystede og nervøse.

Alle nægter at kende til politiets alvorlige sigtelserne.

Familien er i stedet dybt bekymrede over medieomtalen.

Under fredagens grundlovsforhør nægtede faderen sig skyldig og hævdede, at det hele blot er en stor misforståelse.

Han blev dog fængslet, da dommeren mener, der er risiko for, at han stikker af, påvirker vidner eller efterforskningen.

Ved du noget? Mail til 1224@eb.dk eller sms 1224 (almindelig sms-takst).

1 af 2 (Foto: Ernst van Norde)
2 af 2 Mishandlingen af den 16-årige datter skete ifølge politiet i familiens hjem på Johs. Jensens Vej i Frederiks ved Karup i Midtjylland. (Foto: Ernst van Norde)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere