TV: Afghanistan-veteran drevet ud i kriminalitet

- Der skal sættes fokus på hjælp til traumatiserede veteraner, siger ung Afghanistan-veteran, som ikke har fået den hjælp, han burde have haft.

Michael Klysner, Jyderup Statsfængsel (Foto:Jan Unger)
Michael Klysner, Jyderup Statsfængsel (Foto:Jan Unger)

Michael Klysner, 26, tidligere konstabel i Forsvaret, tilknyttet Bravo-kompagniet i Den Kongelige Danske Livgarde og udsendt til Afghanistan på hold 9, er blevet drevet ud i kriminalitet, efter at han er vendt tilbage til Danmark, fordi han ikke har modtaget korrekt behandling efter sin udsendelse, hvor to af hans soldaterkammerater omkom ved en vejsidebombe, den sidste dag holdet var operativ.

Det mener hans fagforening, HKKF, Hærens Konstabel- og Korporalforening, Livlinen.

Den 6. juni 2013 modtog Michael Klysner en dom på 5 års fængsel for narkohandel og våbenbesiddelse efter at have siddet varetægtsfængslet fra den 19. juli 2012.

Under retssagen blev der fremlagt et brev fra HKKF, Livlinen.

I brevet står bl.a.:

Behandling nødvendig

- Vi står med et ungt menneske, der er drevet ud i kriminalitet, fordi han ikke har modtaget korrekt behandling efter sin udsendelse, en behandling som er absolut nødvendig, specielt i denne turbulente og vanskelige periode Michael gennemgår nu, skriver Lisbeth Brixen Nielsen fra HKKF, Livlinen.

Ubehandlede psykiske reaktioner

Ifølge HKKF, Livlinien lider Michael Klysner af voldsomme ubearbejdede og ubehandlede psykiske efterreaktioner fra sin udsendelse. Dette bekræftes af en psykopatologisk udredning foretaget af overlæge, speciallæge i psykiatri, Lars Wang Dalgaard, som på foranledning af Soldaterlegatet har foretaget udredningen af Michael den 3. juli i år.

Selv siger Michael Klysner, der i dag afsoner sin straf på en behandlingsafdeling i Statsfængslet i Jyderup, og også er i bandeexit efter at have været tilknyttet MC Devils Choise.

Danmark har svigtet

- Jeg tager det fulde ansvar for den kriminalitet, jeg har begået. Men jeg føler, at Danmark har svigtet mig efter min hjemsendelse. Jeg føler ikke, at jeg har fået den hjælp, som jeg havde brug for. Og det er vigtigt, at der bliver sat fokus på denne problematik. Det er derfor, jeg ønsker at fortælle min historie, siger Michael Klysner

Læs hele Michael Klysners historie, Forsvarets forklaring og meget mere i EKSTRA.

Michael Klysner, Jyderup Statsfængsel (Foto:Jan Unger) Vagthund Idømt 5 års fængsel for kokain-handel: Afghanistan-veteran drevet ud i kriminalitetFoto: Jan Unger Vagthund Michael Klysner har kæmpet med sorte tanker: Hvorfor var det ikke mig, der døde?Michael Klysner i Jyderup Statsfængsel. (Foto: Jan Unger) Vagthund HKKF Livlinen: Michael skulle have haft hjælp fra start- Michael blev mere og mere indesluttet. Jeg prøvede at snakke med ham og lytte til ham, men han blev mere og mere rastløs. Og da hans daværende kone forlod ham, gik det fuldstændig ned ad bakke, siger Michaels mor, Gitte Mathiasen. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Vagthund Michaels mor: Forsvaret skulle have gjort noget mere for at hjælpe hamMichael Klysner som udsendt for Forsvaret i Afghanistan med hold 9. Siden sin hjemkomst føler Michae ikke, at Forsvaret har gjort noget som helst for ham. Tværtimod. (Privatfoto) Vagthund Slagelse Kaserne indrømmer: En ulykkelig sag

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere