Mafia-dom: Boston-kvæleren skal rådne i spjældet

James 'Whitey' Bulger idømt dobbelt livstid for bl.a. mord og afpresning. - Perversiteten i dine handlinger er ufattelig, sagde dommeren

Der er torsdag blevet sat punktum for en af de mest opsigtsvækkende mafia-sager i USA i nyere tid.

Boston-gangsteren James 'Whitey' Bulger er blevet idømt to gange livstid plus fem års fængsel for bl.a. mord, pengehvidvaskning og afpresning. Han skal samtidig betale en erstatning på hele 19,5 millioner dollars - 108 millioner danske kroner.

Se også: Vidne: Mafiaboss kværkede ung kvinde

Bulger tog imod dommen uden at fortrække en mine, og var som under hele den lange retssag nærmest provokerende rolig og ligeglad med de mange hårde ord, han fik med på vejen. Tidligere har sagens mange vidner, inklusive familiemedlemmer og tidligere venner, kaldt ham et udskud og en rotte, og også dommer Denise Casper havde et par ord til den 84-årige forbryder, da hun dømte ham til at rådne op i spjældet.

- Perversiteten i dine handlinger er ufattelig. Beretningerne om den lidelse, du og dine medsammensvorne har påført andre, var pinefuld at høre på og smertefuld at se på, sagde dommeren.

Se også: Topvidne mod mafia-boss fundet død

James 'Whitey' Bulger har gennem årtier været kendt og frygtet som en usædvanligt brutal gangster, der især huserede i den sydlige del af Boston. Tilnavnet Boston-kvæleren fik han, fordi han yndede at kværke sine ofre med de bare næver, hvorefter han gjorde det til en vane at snuppe en lur.

Han betragtes også som æreløs i forbryderverdenen, fordi han i årevis fodrede FBI med inkriminerende oplysninger om sine rivaler.

Den stjernespækkede film 'The Departed' fra 2006 med Jack Nicholson i hovedrollen er løst baseret på Bulgers liv, og vandt en Oscar som årets bedste film.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere