Nu optrappes jagten på savnede danskere

Danmark sender fire mand til Filippinerne for at hjælpe med at finde savnede danskere

Supertyfonen bliver betegnet som den værste naturkatastrofe i Filippinernes historie. (Foto: AP)
Supertyfonen bliver betegnet som den værste naturkatastrofe i Filippinernes historie. (Foto: AP)

Kender du en af de savnede i Filippinerne, så kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller send sms til 1224 (almindelig takst).

12 danske statsborgere savnes fortsat, efter at tyfonen Haiyan ramte Filippinerne for en uge siden.

Derfor sender de danske myndigheder yderligere fire mand til katastrofeområdet for at bistå med eftersøgningen, oplyser Ole Egberg Mikkelsen, der er chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Nogle af de savnede danskere kan have opholdt sig i de hårdest ramte områder. Det er områder, hvor telenettet kan være brudt sammen, og det er svært at kommunikere med omverdenen, siger han.

Ole Egberg Mikkelsen har ikke lov til at oplyse personlige detaljer om de savnede.

- Men der er tale om folk, der var på gennemrejse, på rejse i Filippinerne eller som er fastboende i Filippinerne, siger han til Ekstra Bladet.

Se også: Ekstreme fotos: Så vilde er ødelæggelserne efter tyfon

Antallet af savnede danskere er skrumpet de seneste dage. For en uge siden var der 112 danskere på den såkaldte danskerliste, mens pårørende havde efterlyst yderligere 137 personer.

Nu er der kun én person tilbage på danskerlisten.

Det drejer sig ifølge Ekstra Bladets oplysninger om en dansk mand, der har været bosiddende i Tacloban med sin filippinske kone. Hverken myndighederne eller pårørende har hørt fra ægteparret, siden uvejret jævnede byen med jorden.

Se også: Filippinske børn risikerer kolera, malaria og diarré

De øvrige 11 savnede står opført på den såkaldte bekymringsliste, fordi de typisk eftersøges af bekymrede pårørende. Det gør opgaven vanskeligere, påpeger Ole Egberg Mikkelsen.

- De har ikke været registreret i vores system, og derfor er opgaven med at finde dem vanskeligere. Det er blandt andet derfor, vi nu sender fire folk fra Udenrigsministeriet, Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet af sted.

Supertyfonen bliver betegnet som den værste naturkatastrofe i Filippinernes historie. 4460 personer meldes ifølge FN dræbt, men der er intet, der tyder på, at danskere skulle være kommet noget til.

Kender du en af de savnede i Filippinerne, så kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller send sms til 1224 (almindelig takst).

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere