Storsmilende storsvindler i retten - igen

Den dømte storsvindler Stein Bagger er fredag i retten, anklaget for ny svindel

Humøret så ud til at være højt hos Stein Bagger, der var tavs på vej ind i Københavns Byret. (Foto: Jan Unger)
Humøret så ud til at være højt hos Stein Bagger, der var tavs på vej ind i Københavns Byret. (Foto: Jan Unger)

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Den dømte storsvindler Stein Bagger ankom fredag morgen til Københavns Byret i et humør, der så ud til at være udpræget strålende.

Iført orange læderjakke og cowboybukser, med en mappe under armen, lignede han en verdensmand, der var positivt overrasket over pressens tilstedeværelse.

Men han var tavs på både Ekstra Bladets spørgsmål om, hvordan han havde det med udsigten til at få sin nuværende fængselsstraf forlænget, og andre journalisters spørgsmål.

Tager noter
Stein Bagger kom stille og roligt ind i retssalen, hvor han blev anvist til en stol bag sin forsvarer. Her smed han jakken, satte sig ned og åbnede sin mappe, hvorefter han begyndte at skrive på et stykke papir, mens anklager Malene Rysgaarg læste op af anklageskriftet.

Med rynket pande og en eftertænksom mine kigger han skiftevis ned i gulvet, ud af vinduet og over på anklageren, mens han lytter.

Stein Bagger er tiltalt for at have drevet virksomhed under afsoning af en dom på syv års fængsel, som han fik i 2009 for at have svindlet med 800 millioner, mens han var direktør i firmaet IT Factory.

Men dommen fratog ham retten til at drive virksomhed.

Solgte leasede trucks
Alligevel har han ifølge anklageren udført ledelsesopgaver i firmaet Dansk Selfstorage.dk af forskellig karakter. Han har blandt andet håndteret udarbejdelse og kontrol af selskabets budget, men han har også blandet sig i selskabets bogføring.

Ifølge anklageren har han også truffet afgørelser om ansættelser og fyringer og har dermed fungeret som chef.

Underslæbet, som er den alvorligste anklage, er ifølge anklageskriftet foregået ved, at Stein Bagger blandt andet har solgt to leasede trucks, hvilket indbragte ham en økonomisk gevinst på 250.000 kroner.

Stein Bagger nægter sig skyldig i anklagerne.

Bagmandspolitiet går efter ubetinget fængselsstraf til Stein Bagger.

Sagen mod Stein Bagger og hans makker René Andersen, der også er tiltalt i sagen, blev indledt efter Børsen sidste år afslørede, at Stein Bagger under dæknavnet Steen Bech var i praktik i René Andersens firma Dansk Selfstorage.dk. Her udførte han dog ifølge bagmandspolitiet langt fra kun praktikantopgaver.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere