Tog kørte benene af 16-årig: Han er uden for livfare

16-årig dreng, der tidligt søndag morgen mistede begge ben, da han blev påkørt af et tog, er efter en operation uden for livsfare

Påkørslen skete på togstationens normale perronområde, der er åbent for rejsende. (Foto: Rene Schütze)
Påkørslen skete på togstationens normale perronområde, der er åbent for rejsende. (Foto: Rene Schütze)

Det er stadig uklart, hvad der gik forud for den alvorlige ulykke, der ramte en 16-årig nordjyde tidligt søndag morgen. Den 16-årige dreng lå med overkroppen inde under perronkanten på banegården i Frederikshavn, og med benene ude på skinnerne, da et tog kørte over hans ben.

Nordjyllands Politi har stadig ikke talt med den 16-årige.

– Lokomotivføreren opdagede først drengen, da han var cirka 50 meter væk, og selv om toget kørte langsomt, kunne det ikke nå at standse, inden drengens ben blev kørt over, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Mogens Hougesen, til Ekstra Bladet.

Se også: 16-årig mister begge ben i togulykke

Straks efter toget var standset, løb lokoføreren og to medarbejdere ud til drengen, hvor de ydede førstehjælp og fik ringet efter en ambulance.

Ved ulykken mistede drengen begge ben ved knæet. Han var søndag på operationsbordet på Aalborg Universitetshospital. Søndag aften blev hans tilstand betegnet som 'stabil', og han er uden for livsfare.

Men hvad der er sket i den sidste tid før ulykken ved Nordjyllands Politi endnu ikke, for drengens tilstand er endnu så alvorlig, at politiet ikke har afhørt ham.

– Drengen har haft en forfærdelig oplevelse, og det haster ikke for os at tale med ham, så det venter vi med, til han er klar til det, siger Mogens Hougesen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere