Galleri: Så vilde er skaderne efter brand på dansk skib

Fragtskib Britannia Seaways sejlede med ammunition og brændstof, da der udbrød brand. Se billederne af de omfattende brandskader her

(Foto: Tanja Renate Aakerøy,Hæren)
(Foto: Tanja Renate Aakerøy,Hæren)

Det danske fragtskib Britannia Seaways stod lørdag aften i flammer ud for byen Florø i det sydvestlige Norge.

Se også: DFDS-skib i brand i Norge

Skibet, der sejler under dansk flag, var lastet med ammunition, brændstof og 300 køretøjer, som DFDS fragtede for det norske militær.

Branden kom sidst på aftenen lørdag under kontrol, men inden da havde flammerne raseret Britannia Seaways i alvorlig grad.

Nu ligger skibet til kaj i Bergen, hvor det norske militær og DFDS ifølge Verdens Gang har haft lejlighed til at inspicere skaderne.

- Alle brændstofcontainerne er udbrændt, og mellem ti og femten køretøjer er helt ødelagte, fortæller Morten Lunde, chef for det norske forsvars operative kommando, til VG.

Se også: Brændt dansk fragtskib ligger til kaj i Bergen

Billigt sluppet
Men selvom skaderne synes omfattende, så mener Nils Andreas Stensønes, der har inspiceret brandskaderne om bord på skibet på vegne af norsk militær, at branden snildt kunne have haft endnu større konsekvenser.

- Det var voldsomt med vinden, der blæste med 60 meter i sekundet, og ti meter høje bølger. Men besætningen gjorde et fantastisk job, og efterhånden kom situationen under kontrol. Besætningen har ikke sovet meget i nat. Det her kunne have endt meget værre, siger han til VG.

Skibets kaptajn var dansk, og samlet set var seks ud af skibets 20 besætningsmedlemmer danske.

Se også: DFDS: 6 danskere på brændende skib

Kommunikationschef Gert Jakobsen fra DFDS sagde tidligere i dag til nyhedsbureauet NTB, at ingen kom til skade under branden. Alligevel er besætningsmedlemmerne blevet tilbudt krisehjælp.

Se alle billederne af Britannia Seaways' brandskader i galleriet over artiklen

1 af 6 (Foto: Anette Ask,Hæren)
2 af 6 Store dele af Britannia Seaways' containerlast udbrændte, da det danske fragtskib stod i flammer lørdag aften (Foto: Tanja Renate Aakerøy,Hæren)
3 af 6 (Foto: Tanja Renate Aakerøy,Hæren)
4 af 6 (Foto: Tanja Renate Aakerøy,Hæren)
5 af 6 (Foto: Tanja Renate Aakerøy,Hæren)
6 af 6 (Foto: Tanja Renate Aakerøy,Hæren)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere