Tog pløjer ind i bus: 24 omkommet efter bryllupsfest

Egyptens forfaldne jernbanenet er endnu engang ramt af en voldsom dødsulykke

Mindst 24 personer er slået ihjel i Egypten, efter at et passagertog er kollideret med blandt andet en minibus og en varebil i en jernbaneoverskæring.

I følge nyhedsbureauet AP tilhører en stor af de dræbte den samme familie, som var på vej hjem efter en bryllupsfest i Cairo.

28 kvæstet
I følge AP er yderligere 28 personer blevet kvæstet i den voldsomme ulykke, som er fundet sted syd for hovedstaden Kairo, rapporterer egyptiske medier natten til mandag.

- Vi er stadig i gang med at undersøge episoden, og når vi er færdige, vil vi udsende en meddelelse, fortæller en kilde i indenrigsministeriet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Toget var tungt lastet med bygningsmaterialer, da det ramte i alt tre biler. Umiddelbart virker det som om, at der har været noget galt med bommene. For lokoføreren har forklaret, at han undrede sig over, at biler krydsede over skinnerne.

Forfaldne jernbaner
Landets forfaldne jernbane- og vejnet er berygtet for sin svigtende sikkerhed og mange dødsulykker, og egypterne har længe klaget over, at skiftende regeringer har undladt at håndhæve selv de mest basale sikkerhedsforanstaltninger.

For et år siden blev mindst 50 personer dræbt, da et tog kolliderede med en skolebus i en jernbaneoverskæring - hovedparten af de dræbte var børn.

Egyptens værste togkatastrofe fandt sted i 2002, da et stort antal mennesker omkom i en brand, der raserede syv vogne på et overfyldt tog. Mindst 360 mennesker mistede livet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere