Efter tøjfund: Dykkere søger efter Rasmus

Familien til Rasmus Hansen kan ikke forstå, hvorfor han skulle være gået i vandet

Midt- og Vestsjællands Politi har valgt at fortsætte eftersøgningen af Rasmus Hansen, efter en hundelufter i går fandt hans tøj, pung og identifikationskort i en revle cirka 100 meter fra kysten ved Køge.

Politiet stoppede ellers eftersøgningen af den 18-årige dreng sidste fredag, fordi man havde undersøgt alle områder intenst.

Se også: Mor til forsvundne Rasmus: Smerten er ubeskrivelig

Men de nye spor har gjort, at politiet igen søger med dykkere i vandområderne omkring Køge.

- Vi har planlagt at have dykkere ude i dag. I går søgte vi med en helikopter, indtil det blev mørkt, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Se også: Politiet indstiller stor eftersøgning af Rasmus

Ekstra Bladets mand på stedet beretter, at der lige nu går dykkere rundt ude i vandet.

- De går rundt på en sandbanke i vand til knæene. Der er nogle stykker, som går og leder, og politiet er her også, siger han.

Fokus på vandet
Martin Bjerregaard fortæller til Ekstra Bladet, at alt fokus lige nu er på at lede i vandet efter ham.

- Vi har jo fået nogle henvendelser fra borgere, som mener at have set Rasmus enten i Valby eller et s-tog eller blaffe, men lige nu fokuserer vi på at lede i vandet, fordi tøjet er fundet i nærheden, siger Martin Bjerregaard.

(Foto: Per Rasmussen)
(Foto: Per Rasmussen)

Der er heller ingen teorier om noget kriminelt.

- Vi er ved at tørre hans tøj for at se, om der er nogle spor at gå ud fra der, men vi tror det ikke. Det tyder på, at Rasmus simpelthen selv har taget tøjet af og gået ud i vandet, siger kommunikationsmedarbejderen til Ekstra Bladet.

Forundrede forældre
Det er over to uger siden, at 18-årige Rasmus Hansen sidste gang gav livstegn fra sig. Natten til søndag den 3. november forsvandt han i Køge efter en bytur med nogle fodboldkammerater.

Siden da har helikoptere, dykkere, både, hunde, familie og venner ledt intenst efter den unge mand. Men uden held.

Se også: Mor til forsvundne Rasmus: Jeg føler tomhed og afmagt

- Rasmus har dykkercertifikat, og vi kan kun sidde her og stille en masse spørgsmål til, hvorfor han skulle bevæge sig ud i vandet.

- Han ville vide, at det er både farligt og koldt. Og hvis det endelig var, ville han også vide, hvordan han skulle opføre sig i vandet, siger Lennart Toft, der er Rasmus' papfar.

Håbet er der endnu
Men selvom tiden går, så svinder håbet ikke hos familien.

- Vi snakker om ham hele tiden. Stiller de samme spørgsmål til hinanden. Vi er lige kommet hjem nede fra stedet, hvor de fandt tøjet.

Se også: Leder efter Rasmus i åløb

- Det bliver ikke nemmere, des længere tid der går. Det er frustrerende og hårdt ikke at få svar på, hvad der er sket. Det gør ondt på os alle sammen, siger Lennart Toft.

Familie og venner har sideløbende med politiet ledt intenst efter Rasmus blandt andet ved hjælp af en Facebook-side, hvor de løbende har udsendt opdateringer om den forsvunde, unge mand.

1 af 6 
2 af 6 
3 af 6 Politiet har genoptaget eftersøgningen af 18-årige Rasmus, efter en hunde
4 af 6 Rasmus Hansen har dykkercertifikat, men politiet leder alligevel efter ham i vandet ud for Køge (Foto: Politifoto)
5 af 6 
6 af 6 
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere