Ekskone til dømt for mordforsøg: Han skal have hjælp

Sidste år gik Graham Bishop amok med en køkkenkniv på Rigshospitalet og stak sine dengang fire-årige tvillingepiger adskillige gange. Ekskonen har ondt af ham

I dag blev Graham Bishop kendt skyldig i mordforsøg. (Foto: Morten Bjørn Jensen)
I dag blev Graham Bishop kendt skyldig i mordforsøg. (Foto: Morten Bjørn Jensen)

I dag har Københavns Byret slået fast, at den 59-årige tv-clairvoyant Graham Bishop er skyldig i forsøg på manddrab i tragisk sag.

12. august i fjor prøvede han at slå sine tvillingedøtre ihjel, da han stak sine piger mellem 5-10 gange med en køkkenkniv på et værelse på Ronald McDonald-huset.

Hans 29-årige ekskone var dog ikke specielt glad for kendelsen.

- Jeg bliver ked af det, hvis han skal i fængsel, fortæller hun.

Se også: Tv-clairvoyant er skyldig i drabsforsøg på døtre

Hun forklarer, at hun ikke kender den nøjagtige forskel på 'grov vold' og 'forsøg på mandrab'. Det vigtigste for hende, er blot at han får hjælp.

- Han er ikke et monster, men er en syg mand, fastslår hun.

En metalundersøgelse viser, at den 59-årige fader ikke er psykisk syg. Derfor er en behandlingsdom ikke på tale. Forsvareren mener dog, at Graham Bishop var utilregnelig i gerningsøjeblikket.

Spørgsmålet om selve straffen afgøres på tirsdag. Men ifølge ekskonen er det straf nok i sig selv, at han skal leve med det, som han har gjort.

- Han ked af det og bekymret for pigerne, siger hun og påpeger, at han har sendt flere breve til hende, hvor han har udtrykt sin sorg.

Se også: Betjent fandt tvillingepiger i blodbad: 'De lå og kiggede på os'

- Han er jo ikke psykopat, men der er noget galt i hjernen, siger hun.

Under overfaldet blev den ene pige snittet i ansigtet, stukket i hjertet og maven. Den anden pige blev også stukket i maven og fik tarmudfald. Begge piger lå forsvarsløse i sofaen og var i livsfare. De overlevede begge, men særligt den ene pige har haft alvorlige eftervirkninger efter episoden.

Lige nu leder moderen efter en potentiel donor, da pigen lider af sjælden nyresygdom.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere