Nu falder dommen: Tv-clairvoyant kan slippe for straf

Graham Bishop er kendt skyldig i drabsforsøg på sine to små tvillingedøtre. I dag afgøres det, om det skal koste ham tid bag tremmer

Selvom dommere og seks nævninge alle var enige om, at Graham Bishop forsøgte at slå sine døtre ihjel i Ronald McDonald-huset ved Rigshospitalet, betyder det ikke nødvendigvis, at han bruge årevis bag tremmer.

Det 59-årige tv-medie har nemlig selv forklaret, at han intet husker fra det voldsomme overfald 12. august sidste år - og gennem retssagen, som har strukket sig over de seneste par uger, har Bishops forsvarer David Lublin argumenteret for, at drabsforsøget skete i en regulær rus af ADHD-medicin.

Se også: Ekskone til dømt for mordforsøg: Han skal have hjælp

Det betyder, ifølge forsvareren, at Graham Bishop var utilregnelig i gerningsøjeblikket, og giver dommere og nævninge ham ret, kan Graham Bishop forlade retten som en fri mand tirsdag eftermiddag.

En mentalundersøgelse har nemlig vist, at Bishop ikke er sindssyg - og derfor kan en behandlingsdom ikke komme på tale, selvom han kan have været sindssyg i det øjeblik, han angreb sine dengang fireårige tvillingedøtre.

Se også: Tv-clairvoyant er skyldig i drabsforsøg på døtre

Den endelige dom i sagen falder tirsdag, hvor anklager Søren Harbo og forsvarer David Lublin indleder dagen med at procedere straf. Derudover skal Graham Bishops personlige forhold gennemgås i retten - for eksempel om han er tidligere straffet - og mentalundersøgelsen vil blive dokumenteret.

Se også: Betjent fandt tvillingepiger i blodbad: 'De lå og kiggede på os'

Står det til anklageren, skal Bishop, der er kendt fra tv-programmet Åndernes mangt, ikke blot i fængsel, men også udvises af Danmark. Den 59-årige tv-clairvoyant er nemlig født og opvokset i England og er trods adskillige år i Danmark aldrig blevet dansk statsborger.

Står det til forsvareren - og Bishop selv - skal han forlade byretten i København som en fri mand.

Se også: Stukket ned af far: Tvillingepigers bistandsadvokat kræver fem millioner i erstatning

I løbet af de fire retsdage har blandt andre Bishops ekskone afgivet vidneforklaring. Hun var sammen med den 59-årige ganske få minutter før, han gik amok på parrets to døtre.

Den ene datter, som på grund af en nyresygdom var årsag til familiens tilstedeværelse på Ronald McDonald-huset, blev så hårdt kvæstet under knivoverfaldet, at hun var i livsfare og i dag er både hjerneskadet og spastisk lammet.

Den anden pige var ligeledes i livsfare, men er kommet sig fint - bortset fra nogle grimme ar. Det vides dog endnu ikke, hvilken psykisk påvirkning det vil have på hende.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere