Digter fik 5-10 knytnæveslag

Politiet kræver 24-årig voldssigtet fængslet, fordi overfald var politisk motiveret

Politiet mener, at overfaldet på Yahya Hassan var politisk motiveret. (Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)
Politiet mener, at overfaldet på Yahya Hassan var politisk motiveret. (Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)

Overværede du episoden - eller kender du noget til sagen? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Politiet mener, at overfaldet på digteren Yahya Hassan på Københavns Hovedbanegård i aftes, var politisk motiveret.

Derfor kræver politiet den 24-årig sigtede varetægtsfængslet, selvom han 'kun' er sigtet for 'almindelig ' vold efter straffelovens § 244.

Politiet har nemlig også sigtet den 24-årige efter straffelovens § 81, hvor det indgår som en skærpende omstændighed, at gerningen har baggrund i den forurettedes lovlige ytringer i den offentlige debat.

Den 24-årige fremstilles omkring middagstid i Københavns dommervagt.

Se også: Kontroversiel digter overfaldet i København

Den aarhusianske digter Yahya Hassan fulgte sin kæreste til toget kl. 18.40 i aftes, da han tilfældigt blev mødt af den 24-årige nu anholdte. Yahya Hassan fik fem-10 knytnæveslag i ansigtet og på kroppen, oplyser politikommissær Ove Randrup, Station City, til Ekstra Bladet.

DSB-ansatte greb ind og holdt voldsmanden fast indtil politiet, der var alarmeret til 'slagsmål' nåede frem fra hovedbanegårdens politivagt.

Overfaldet skete i hovedbanegårdens trafikhal, Banegårdspladsen 7, der er videoovervåget. Politiet må derfor formodes at have overvågningsvideo af overfaldet.

Politikommissær Ove Randrup kan ikke forud for grundlovsforhøret oplyse, hvad den 24-årige sigtede har udtalt i forbindelse med overfaldet.

Se også: Støtte til Yahya Hassan på de sociale medier

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere