Sidste ord fra tv-clairvoyant inden dom

De pårørende i Graham Bishop-sagen venter spændt for at høre, hvad dommere og nævninge er kommet frem til med den 59-årige tv-clairvoyant, der kan ende med at gå som en fri mand

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Dommere og nævninge var ikke i tvivl om, at Graham Bishop forsøgte at slå sine døtre ihjel i Ronald McDonald-huset ved Rigshospitalet i fjor. Nu diskuterer de, hvorvidt han var utilregnelig i gerningsøjeblikket, eller om han skal idømmes en fængselsstraf.

Det 59-årige tv-clairvoyant har tidligere forklaret, at han intet husker fra det voldsomme overfald 12. august 2012, men den køber anklager Søren Harbo ikke.

- Enten lyver han, eller også er der sket en psykisk blokering i hjernen. Der er ikke skyggen af tegn på, at han var sindssyg, fastlår han.

Husker intet
Graham Bishop kom selv med en sidste kommentar, inden dommere og seks nævninge rejste sig for at votere.

- Jeg er helt ærlig, når jeg siger, at jeg intet husker, og jeg ved ikke hvorfor.

Hans største ønske er at støtte sine børn og ekskone.

- Jeg beder jer om, at jeg får mulighed for det.

Med store øjne kiggede han mod nævninge og bønfaldt dem om at tage i betragtning, at ekskonen mente, at han ikke havde til hensigt at skade pigerne.

- Jeg håber, at I vil lytte til den kvinde, som jeg har delt mit liv med i 12 år og ikke en psykiater, der har talt med mig i et par timer, siger han.

I løbet af de fire retsdage har Bishops ekskone afgivet vidneforklaring. Hun var sammen med den 59-årige ganske få minutter før, han gik amok på parrets to døtre. Og hvis hun var utryg ved at lade ham være alene med børnene, var hun aldrig gået derfra, mener forsvarer til Graham Bishop.

Se også: Ekskone til dømt for mordforsøg: Han skal have hjælp

Han skal frifindes
Ifølge forsvarer David Lublin skal Graham Bishop frifrindes.

- Vi ved, at Graham Bishop, dagen forinden, tog næsten tre gange så meget medicin end den anbefalede dosis.

Derfor mener forsvaren, at den 59-årige fader var påvirket af livsfarlig rus, da han knivstak sine døtre. Hvis dommere og nævning erklærer ham utilregnelig i gerningsøjeblikket, kan han forlade Københavns Byret som en fri mand.

- Han har aldrig før truet med at gøre børnene ondt. Han købte ipods til dem dagen inden overfaldet, hvilket ikke giver mening, hvis han ville slå dem ihjel, påpeger David Lublin.

Mens han læste straffe-proceduren op, sad Graham Bishop og fulgte nøje med i papirene. Hans ansigtsudtryk trak ikke en mine.

Se også: Tv-clairvoyant er skyldig i drabsforsøg på døtre

Anklager vil have ham udvist
Står det til anklageren, skal Bishop, der er kendt fra tv-programmet Åndernes mangt, ikke blot i fængsel, men også udvises af Danmark. Den 59-årige tv-clairvoyant er nemlig født og opvokset i England og er trods adskillige år i Danmark aldrig blevet dansk statsborger.

Det er forsvarer ikke enig i, idet Graham Bishop har opholdt sig lovligt i landet i elleve år. Derudover mener han ikke, at Graham Bishop udgør en trussel over for samfundet.

- Han er jo eksempelvis ikke terrorist og har ej heller været straffet før, siger David Lublin, som ikke mener, at betingelserne er opfyldt for, at man kan udvise den tidligere tv-clairvoyant.

Se også: Stukket ned af far: Tvillingepigers bistandsadvokat kræver fem millioner i erstatning

Den ene datter, som på grund af en nyresygdom var årsag til familiens tilstedeværelse på Ronald McDonald-huset, blev så hårdt kvæstet under knivoverfaldet, at hun var i livsfare og i dag er både hjerneskadet og spastisk lammet.

Den anden pige var ligeledes i livsfare, men er kommet sig fint. Det vides dog endnu ikke, hvilken psykisk påvirkning det vil have på hende.

Den endelige dom i sagen falder om en times tid.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere