13-årig lå trafikdræbt: 'Det var desværre mig, der fandt ham'

Emil Poulsen fra Frederiksværk hørte et brag, da han sad og spiste i sit hjem. Derefter gik han ud og fandt den 13-årige dreng, der var blevet ramt af en formodet spritbilist

Emil Poulsen forsøgte at give førstehjælp til den 13-årige dreng, der i går blev trafikdræbt i Frederiksværk. Foto: Linda Johansen.
Emil Poulsen forsøgte at give førstehjælp til den 13-årige dreng, der i går blev trafikdræbt i Frederiksværk. Foto: Linda Johansen.

- Det var desværre mig, der fandt ham.

Se også: Trafikdrab: Cyklen blev kastet ind i naboens have

Sådan lyder det fra Emil Poulsen, der i går aftes omkring kl 18 fandt den 13-årige dreng, der blev dræbt af en formodet spritbilist på Hillerødvej ved Frederiksværk.

Drengen var altså 13 år, og ikke 12, som Nordsjællands Politi tidligere har meldt ud.

- Jeg sidder og spiser inden for, og så hører jeg et brag. Og så løber jeg ud, og så ser jeg desværre, der ligger en lille dreng på jorden. Jeg råber, at nogen skal ringe 112, og så kommer der en nabo og vi får vendt ham om. Vi prøver at give ham førstehjælp, men der sker desværre ingenting, siger Emil Poulsen.

Han fortæller, at den 13-årige drengs liv ikke står til at redde.

- Min nabo begynder at give hjertemassage, og puster ham i munden og holder ham for næsen. Men der er så meget blod, siger Emil Poulsen, der er tydeligt rystet af situationen.

Efter de to naboers forsøg på at give drengen førstehjælp kommer ambulancefolkene og tager over.

- Så går jeg ud og forsøger at få guidet trafikken forbi, og så kommer politiet og beder mig løbe ned i rundkørselen og lukke af.

Politiet har anholdt den 43-årige mand på mistanke om spirituskørsel og taget en blodprøve.

- Vi har sendt blodprøven til laboratoriet som en hastesag. Vi regner med at få svar på prøven senere i dag, siger vagtchef Henrik Rasmussen fra Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet og bekræfter, at manden tidligere har været taget for spirittuskørsel.

Til bt.dk fortæller vicepolitikommissær Bengt Due fra Nordsjællands Politi i Frederikssund, at bilisten tidligere er blevet dømt for spritkørsel, og hele tre gange har han af samme grund fået frakendt kørekortet.

Ulykken skete nord for Frederiksværk umiddelbart før rundkørslen ved Hundestedvej og Hillerødvej.

- Vi har snakket med føreren af bilen, men han talte noget usammenhængende. Vi kan intet konkludere endnu, men vi har anholdt manden på grund af mistanke om spirituskørsel, lød det efter ulykken i aftes fra politiet.

Den 43-årige vil blive fremstillet i grundlovsforhør senere i dag. Drengens pårørende er underrettet.

1 af 2 Det flyder med blomster ved ulykkesstedet, hvor 13-årige Alexander mistede livet. Foto: Linda Johansen
2 af 2 Emil Poulsen forsøgte at give førstehjælp til den 13-årige dreng, der i går blev trafikdræbt i Frederiksværk. Foto: Linda Johansen.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere