Overlæge: Han er ikke sindssyg

59-årige Graham Bishop var vred og aggressiv, da han knivstak sine døtre. Men kan ikke gå som en fri mand, da der ikke var tegn på psykose, fortæller anklageren.

59-årige Graham Bishop. (Morten Bjørn Jensen)
59-årige Graham Bishop. (Morten Bjørn Jensen)

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Retssalen er fyldt op under det sidste retsmøde i Graham Bishop-sagen. Senere i dag falder der dom til den 59-årige tv-clairvoyant.

Han blev i sidste uge kendt skyldig i forsøg på manddrab, idet han i fjor forsøgte at dræbe sine dengang fireårige tvillingedøtre på Ronald McDonald-huset ved Rigshospitalet.

Se også: Tv-clairvoyant stak tvillinger med kniv: Jeg sender fjern-healing til mine døtre

Der var dog ikke tale om en sindssyg tilstand, da han stak sine døtre adskillige gange med en køkkenkniv, skriver overlæge i en observations-rapport:

- Han lider ikke af nogen psykotisk lidelse. Han er normalt begavet og er ikke sindssyg. Han var det heller ikke i gerningsøjeblikket.

Rapporten understreger, at han var hverken påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer under overfaldet på sine døtre.

Derfor mener anklager Søren Harbo ikke, at Graham Bishop kan gå fra Københavns Byret som en fri mand.

- Den barske virkelighed er, at han ikke var sindssyg i gerningsøjeblikket. Det viser resultater fra Retslægerådet, som er cremen af cremen, forklarer anklageren.

Se også: Nu falder dommen: Tv-clairvoyant kan slippe for straf

Raserianfald

Rapporten viser, at Graham Bishop lider af opmærksomhedsforstyrrelsen ADHD og får medicin for det.

Under en samtale med overlægen var han først rolig, men da han skulle svare på spørgsmål om forholdet til sin hustru, ændrede han adfærd.

- Han blev pludselig anspændt. Han bankede i bordet og sagde ’du fatter heller intet’. Tonen blev irritabel. Han blev meget højtråbende og aggressiv, da overlægen spurgte ind til skilsmissen.

Ifølge rapporten var Graham Bishop flere gange uforstående over for, hvorfor soldater kan få hjælp, når han ikke kan.

Forsvarer mener, at hans pludselige raserianfald kan være en eftervirkning af for stor mængde ADHD-medicin.

Retslægerådet mener, at det er mindre sandsynligt, at medicinen kan have påvirket Graham Bishops psykiske tilstand.

Snakker med døde
I rapporten sagde tv-clairvoyanten, at han kan tale med ånder. Han føler sig ’styret’ af stemmerne. I mange år har han arbejdet med den spirituelle verden og er mest kendt fra programmet ’Åndernes Magt’.

I 2008 måtte han stoppe som selvstændig, da han blev syg. Derefter kom han på kontanthjælp. Da hustruen ønskede skilsmisse, forsøgte han flere gange selvmord.

Graham Bishop har været sammen med sin 29 år yngre kone siden 2001. De fik døtrene i 2008. Den ene datter lider af en sjælden tarmsygdom. Ifølge rapporten har Graham Bishop forklaret, at sygdommen har været belastende for ham.

Anklager Søren Harbo mener, at der ikke er grundlag for at dømme tiltalte for livstid. Han kræver dog ikke under 12 års fængsel, idet forsøg for manddrab på én person påkræves alene seks års fængsel, og denne sag er særlig alvorlig, forklarer Søren Harbo. Han ønsker at tiltalte også skal udvises.

- Han skal udvises med indrejseforbud.

Forsvarer kræver frifindelse på grund af kraftig overdosering af medicin.

Se også: Ekskone til dømt for mordforsøg: Han skal have hjælp

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere