Gav søn skylden for dødsulykke

43-årig dødsbilist forklarede i retten, at han intet husker fra sammenstødet med 13-årig cyklist - han gav i første omgang sin søn skylden for dødsulykke

13-årige Alexander blev mandag aften dræbt i  en trafikulykke ved Frederiksværk. Foto: Linda Johansen
13-årige Alexander blev mandag aften dræbt i en trafikulykke ved Frederiksværk. Foto: Linda Johansen

Da politiet spurgte en 43-årig mand fra Frederiksværk, hvem der havde kørt bilen, der mandag aften påkørte og dræbte 13-årige Alexander Pedersen, kunne han først ikke komme med et svar.

Efterfølgende ændrede han forklaring og fortalte, at hans søn havde kørt bilen. Det samme sagde han til et vidne, der var en af de første på ulykkesstedet.

Se også: 13-årig lå trafikdræbt: 'Det var desværre mig, der fandt ham'

Men da manden blev fremstillet i grundlovsforhør tirsdag – sigtet for uagtsomt manddrab og spirituskørsel – erkendte han blankt, at han havde ført bilen. Han huskede dog ikke, at han mistede kontrollen med bilen og ramte den 13-årige.

Se også: Trafikdrab: Cyklen blev kastet ind i naboens have

Han forklarede også, at han havde drukket fire 'kyllinger' inden ulykken – små flasker snaps med 10 cl. i – og at han ikke følte sig beruset, da han satte sig ind i bilen. Den sidste 'kylling' købte han på en tankstation kun fem minutter før ulykken, viser overvågningsbilleder. Han havde en promille på 1,44.

Den 43-årige, der selv er far til fire, begyndte flere gange at græde, da han blev afhørt. Da anklageren ville vide, hvornår det gik op for ham, hvad der var sket, forklarede han, at han begyndte at komme til sig selv på Hillerød Hospital.

Se også: Kørte 13-årig ihjel: Bilist tidligere straffet for spirituskørsel

- Hele natten spurgte jeg vagterne: Har jeg slået nogen ihjel? Jeg var i tvivl, utrolig meget i tvivl, forklarede han.

Men vagterne måtte intet fortælle ham.

- Så det var først, da jeg fik lov at ringe hjem i morges, at jeg fik det at vide. At jeg har slået en dreng ihjel, lød det grådkvalt fra den 43-årige.

Han var iført grå joggingbukser og en mintgrøn trøje, som havde indtørret blod øverst på ryggen. Hans ene øre var bundet ind efter at være blevet syet med 10 sting efter ulykken, og på fødderne havde han ingen sko, men blot blå plastikfutter.

Udover sigtelserne for uagtsomt manddrab og spirituskørsel var han også sigtet for overtrædelse af våbenloven, fordi politiet fandt en dåse med tåregas på ham, ligesom der blev fundet spor af hash i hans blod.

I forbindelse med hashen forklarede han, at han ikke var påvirket, da ulykken skete, men havde røget en 'pind' et par dage inden. Hash kan spottes i blodet i op til 30 dage efter.

Den 43-årige blev varetægtsfængslet frem til den 16. december, hvor hans sag kommer for retten. Det skete blandt andet på grund af forbrydelsens grove karakter, men også fordi, at det er krænkende for den dræbte drengs familie, hvis den 43-årige får lov at være på fri fod, fastslog dommeren.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere