Så er dommen faldet over tv-clairvoyant

Tvillingedøtre var fire år, da faderen prøvede at dræbe dem med kniv. Nu er dommen faldet til den 59-årige tv-clairvoyant

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Dommeren og nævninge har netop besluttet, at den 59-årige tv-clairvoyant Graham Bishop skal i fængsel i 11 år efter han i sidste uge blev kendt skyldig i forsøg på manddrab.

Han stak i fjor sine tvillingdøtre med en stor køkkenkniv på Rigshospitalets Ronald McDonald-hus.

Med dommen har retten ikke fundet, at tv-clairvoyanten - kendt fra programmer som Åndernes Magt - var sindssyg, da han forsøgte at dræbe sine døtre.

Graham Bishop forklarede i retten tidligere, at han intet husker fra episoden 12. august i fjor.

Begge døtre overlevede det brutale overfald, men især den ene tvilling har alvorlige eftervirkninger af overfaldet – herunder hjerneskade, spastisk lammelse, synstab, ar på kroppen og psykiske mén. På grund af overfaldet er muligheden for en livsvigtig nyretransplantation forringet for den ene tvilling. Hjerneskaden har stor betydning for pigens levealder.

Forsvarer David Lublins kæmpede ellers for, at Graham Bishop skulle frifrindes.

- Vi ved, at Graham Bishop, dagen forinden, tog næsten tre gange så meget medicin end den anbefalede dosis, sagde han og argumenterede for, at 59-årige fader var påvirket af livsfarlig rus og var utilregnelig i gerningsøjeblikket.

Se også: Tv-clairvoyant er skyldig i drabsforsøg på døtre

Anklager vil have ham udvist

Ifølge anklageren, Søren Harbo, skulle Bishop ikke blot i fængsel, men også udvises af Danmark. Den 59-årige tv-clairvoyant er nemlig født og opvokset i England og er trods adskillige år i Danmark aldrig blevet dansk statsborger.

Det var forsvareren ikke enig i, idet Graham Bishop har opholdt sig lovligt i landet i elleve år.

Retten afgjorde, at Bishop skal udvises af Danmark for bestandigt.

Retslokalet var under dommen fuld af pårørende.

Graham Bishop blev landskendt, da han i tv-programmet 'Åndernes Magt' gav indtryk af, at han talte med de døde. Han gik i en form for trance og talte gennem en ånd ved navn Dr. Carl - en afdød tysk læge.

Se også: Stukket ned af far: Tvillingepigers bistandsadvokat kræver fem millioner i erstatning

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere