Dagløn i fængslet: 387.000 kr.

Professionel momssvindler kan afsone en bøde på godt 47 millioner kr. med kun fire måneders fængsel

Omgivelserne er ikke luksus, mens dagslønnen er god. En dømt storsvindler kan afsone 387.000 kr. om dagen i fængslet, hvis han ikke betaler bøden på godt 47 mio. kr. (Foto. Ekstra Bladet)
Omgivelserne er ikke luksus, mens dagslønnen er god. En dømt storsvindler kan afsone 387.000 kr. om dagen i fængslet, hvis han ikke betaler bøden på godt 47 mio. kr. (Foto. Ekstra Bladet)

Sid bøden af og 'tjen' 387.000 kroner om dagen!

Den professionelle momssvindler Thomas Nielsen, 41, har snydt de danske og tyske statskasser for over 80 millioner kr. i moms.

Det kostede ham i dag fire et halvt års fængsel ved Københavns Byret samt en tillægsbøde på 47.225.000 kr. Han modtog dommen og blev fortsat varetægtsfængslet.

Hvis bøden ikke bliver betalt, koster det Thomas Nielsen en forvandlingsstraf på blot fire måneders fængsel, så han vil hver dag 'tjene' godt 387.000 kr. på at sidde bøden af. En forvandlingsstraf betyder, at bøden skal siddes af med de fire måneders fængsel i ekstra straf, hvis bøden ikke bliver betalt.

Thomas Nielsen blev anholdt 7. maj i år i et sommerhus ved Roskilde, og Tyskland krævede ham udleveret for momssvindel til 35.169.557 kr.

Men hans mange selskaber havde snydt den danske statskasse for 45.609.708 kr., og han valgte blankt at tilstå den omfattende svindel, hvor beviserne var overvældende.

Kæmpe erstatninger
Foruden tillægsbøden på 47,2 mio. kr. skal Thomas Nielsen betale 45,6 millioner kr. i erstatning til den danske statskasse samt 35,1 millioner kr. til den tyske stat. Han skal også betale 1.140.000 kr. i erstatning til Nykredit Bank, der blev snydt for pengene i et forhold af skyldnersvig.

Thomas Nielsen har tidligere afsonet to et halvt års fængsel for momssvindel til 10 millioner kr., og byretten lagde ved strafudmålingen vægt på kriminalietens omfang og systematik. Omvendt fik han en smule rabat, fordi han tilstod.

Ved dommen blev han frakendt retten til at lede en erhvervsvirksomhed i Danmark eller i udlandet.

Har kun fundet et Rolex-ur
De eneste værdier, som SØIK eller 'bagmandspolitiet' har fundet hos Thomas Nielsen, er et Rolex-ur, som blev konfiskeret ved dommen.

De mange millioner kroner er pist-væk, og politiet gør sig heller ingen forhåbninger om, at Thomas Nielsen kan betale erstatningerne på godt 80 millioner kr. og tillægsbøden på godt 47 mio. kr.

Svindlen er foregået med en såkaldt momskarrusel, hvor varer som PlayStations og mobiltelefoner er 'kørt rundt' i EU.

Thomas Nielsen var ansvarlig for virksomhederne Manometer GmbH, Meditel Communication GmbH, og Tele Supporter GmbH i Tyskland og blandt andre Unitech Management Aps, Globex Nordic og Handels Huset Ejstrup Aps i Danmark.

Anklager Michael Bo Hansen fra SØIK havde påstået Thomas Nielsen idømt ikke under fem års fængsel.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere