17-årig skudt knallertkører: Nu trappes han ud af koma

- Ingen ændringer i hans meget alvorlige situation, siger vicepolitiinspektør

Den 50-årige skød den unge knallertkører fra denne balkon. (Foto: Ernst van Norde)
Den 50-årige skød den unge knallertkører fra denne balkon. (Foto: Ernst van Norde)

Den 17-årige unge knallertfører fra Esbjerg, der har ligget i kunstigt koma siden han blev skudt i hovedet for sytten dage siden, skal nu langsomt vækkes.

- Vi taler løbende med lægerne på Odense Universitetshospital. Som udgangspunkt er der ingen ændringer i den unge mands tilstand. Hans tilstand er stadig meget alvorlig. Men lægerne vil forsøge at trappe ham langsomt ud af det kunstige koma i løbet af denne uge, oplyser vicepolitiinspektør Bent Thuesen, Syd og Sønderjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Svært at operere
I følge Bent Thuesen har lægerne flere gange overvejet at operere den unge mand.

Men projektiles placering i hjernen og infektionsrisikoen har indtil videre holdt lægerne tilbage. For at give patienten ro og få hævelserne i hjernen til at falde, har den 17-årige været holdt i kunstigt koma og tilsluttet en respirator.

- Lægerne kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvilke varige skader de forventer at den unge mand kan få, siger vicepolitiinspektøren.

Blev irriteret
Politiet i Esbjerg er helt rutinemæssigt i kontakt med lægerne på Odense Universitetshospital, hvor den 17-årige har været indlagt siden den 3. november.

- Disse opdateringer er vigtige for os i forhold til efterforskningen og i forhold til, hvilke sigtelser der skal rejses mod gerningsmanden, siger Bent Thuesen.

Den 17-årige knallertfører blev skudt ned på Gammel Vardevej af den 50-årige esbjergenser, Nicki Madsen, som var irriteret over, at knallerten larmede.

Dømt for mord
Derfor tog han sit kraftige luftgevær og skød mod den unge mand. Projektilet borede sig dybt ind i hjernen på den 17-årige.

- Det var ikke for at ramme ham, men for at skræmme ham, forklarede Nicki Madsen under grundlovsforhøret.

Den 50-årige er tidligere blevet dømt tolv års fængsel for et blodigt mord på sin kammerat. Han er kendt som en forhærdet kriminel i Esbjerg og har et langt synderegister bag sig.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere