Massivt opbud foran retten: 11 bandemedlemmer tiltalt for grov vold

Adskillige medlemmer af grupperingen Loyal To Familia gennembankede angiveligt to unge mænd og stak dem med kniv

(FOTO: LINDA JOHANSEN)
(FOTO: LINDA JOHANSEN)

Grunden omkring Retten på Frederiksberg er fyldt med unge mænd. Alle med hætter, huer eller maskering. Flere af dem bærer det hvide LFT-logo på deres tøj.

- Der er omkring 80-100 herude - og politiet forventer op mod 150, siger Ekstra Bladets udsendte. Politiet er mødt op med omkring 12-15 betjente uden for retsbygningen og adskillige indenfor. De har visiteret og registreret alle tilhørere.

Anledningen til det store opbud er, at 11 bandemedlemmer fra bandegrupperingen Loyal To Familia (LTF) - heriblandt den tidligere politikersøn Shuaib Khan - er tiltalt i en voldssag, som starter i dag i Retten på Frederiksberg.

Se også: Politikersøn om bandekrig:- Det er ikke min skyld

Retssagen skulle egentlig starte klokken 9.30, men blev forsinket en time, fordi en af de tiltalte - politikersønnen Shuaib Khan - ikke var ankommet til retten.

Imens sidder de 11 tiltalte og venter. De er fordelt på to rækker bag deres forsvarsadvokater og sidder alle placeret mellem to betjente. Enkelte har fortsat håndjern på.

På tilhørerrækkerne sidder enkelte familiemedlemmer og venner, men de fleste af de 28 pladser er tomme.

Sparket, slået og stukket med kniv
De 11 bandemedlemmer er tiltalt for særdeles grov vold, efter de angiveligt overfaldt to unge mænd på Rådvadsvej i Københavns Nordvestkvarter en sen aften 8. februar i år.

De to mænd blev sparket, slået og stukket adskillige gange med en kniv. De fik også stjålet en pung, en hue og deres mobiletelefoner.

Se også: Politikersøn fængslet for grov vold i bandesag

Overfaldet var ifølge anklageskriftet planlagt på forhånd.

Shuaib Khan, der er søn af den tidligere lokalpolitiker i København Wallait Khan, er godt og grundigt kendt af politiet i forvejen.

Dømt for dødsvold
Han anses for at være en af de ledende figurer i LTF og var desuden få måneder før overfaldet blevet prøveløsladt i en anden sag.

Den 27-årige er dømt for dødsvold i Jomfru Ane Gade i Aalborg i 2008, hvor den 21-årige William Lennon Davis mistede livet.

1 af 3 Grunden omkring Retten på Frederiksberg er fyldt med unge mænd. Alle med hætter, huer eller maskering. Flere af dem bærer det hvide LFT-logo på deres tøj. (Foto: Linda Johansen).
2 af 3 Politiet er mødt op med omkring 12-15 betjente uden for retsbygningen og adskillige indenfor. De har visiteret og registreret alle tilhørere. (Foto: Linda Johansen).
3 af 3 (FOTO: LINDA JOHANSEN)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere