Skudattentat i Paris: Han jagtes på tredje døgn

Hvid, nybarberet og midaldrende: Fransk politi offentliggør nyt foto af avisskytte

Fransk politi har offentliggjort dette foto af den formodede gerningsmand, der er taget af et overvågningskamera på metrostationen Concorde. (Foto: AP)
Fransk politi har offentliggjort dette foto af den formodede gerningsmand, der er taget af et overvågningskamera på metrostationen Concorde. (Foto: AP)

Talstærke politistyrker er på tredje døgn på jagt efter en mand, som blandt andet skød en ung fotografassistent på den franske avis Liberation.

Gerningsmanden skød mandag morgen den 23-årige mand to gangen i brystet med et oversavet jagtgevær i avislobbyen i Paris.

Politiet mener, at den samme gerningsmand senere affyrede skud uden for banken Société Générales hovedkontoret ved La Défense i byens finansdistrikt.

Han skulle efterfølgende have kapret en taxi og tvunget chaufføren til at køre ham til en metrostation i det centrale Paris. Køretøjet er blevet undersøgt for mulige dna-spor.

Fransk politi håber fortsat på det afgørende tip i sagen og har offentliggjort et nyt foto af manden, der er taget af et overvågningskamera på metrostationen Concorde.

Se også: Fanget på overvågning: Menneskejagt på pistolmand

Det 23-årige offer er stadig i kritisk tilstand, men ifølge Liberation-redaktør Nicolas Demorand er den unge mand ikke længere i koma.

- I går var han i en håbløs situation, men han har det en smule bedre i dag, siger Nicolas Demorand ifølge tv-stationen CNN.

Politiet har ingen oplysninger om gerningsmandens motiv til skyderiet. Men Liberation er et venstreorienteret dagblad, og attentatet kunne derfor være politisk motiveret.

Se også: Hollande: Topprioritet at fange skudmand fra avis

Politiet har taget omfattende sikkerhedsforanstaltning af frygt for, at gerningsmanden vil fortsætte med at sprede skræk og rædsel i millionbyen.

Den franske præsident François Hollande har meddelt, at han har givet ordre til at bruge 'alle tilgængelige midler' for at pågribe gerningsmanden.

Politikilder siger, at omkring 400 mennesker har henvendt sig med oplysninger, der kan være relevante for sagen. Ud ad disse tages 120 alvorligt og følges op.

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere