Helikopter redder lystfisker op af Limfjorden

En lystfisker sad torsdag fast i noget mudder i Limfjorden ved Nibe

Flyvevåbnets redningshelikopter var tilfældigvis på øvelse i området, da de blev bedt om at assistere med redningen. (Foto: Rene Schütze)
Flyvevåbnets redningshelikopter var tilfældigvis på øvelse i området, da de blev bedt om at assistere med redningen. (Foto: Rene Schütze)

En mand sidst i 50'erne kan takke en redningshelikopter på øvelse for, at han torsdag eftermiddag fik lynhurtig hjælp under en fisketur i Limfjorden ved Nibe.

Lystfiskeren stod i et lavvandet område halvanden kilometer fra land, da han pludselig sank ned i den mudrede havbund.

En person inde på land opdagede fiskeren og fik alarmeret 112 kl. 12.50.

- Da vores mandskab kommer frem ser de flyvevåbnets redningshelikopter i luften. Den er på øvelse i området, og de får sammen med anmelderen guidet helikopteren over til manden, oplyser indsatsleder Søren Sundbøl fra beredskabscenter Aalborg.

Manden bliver herefter hurtigt hentet op i helikopteren og stærkt nedkølet bragt til Aalborg Sygehus.

- Han er nedkølet, men har det efter omstændighederne godt. Han kan være meget taknemlig for, at han har fået mere tid på jorden. Vandet er jo kun omkring 6-8 grader, og han havde stået der i noget tid. Jeg har kun stor ros til alle, der var med til redningsaktionen, siger indsatslederen.

1 af 2 (Foto: Rene Schütze)
2 af 2 Flyvevåbnets redningshelikopter var tilfældigvis på øvelse i området, da de blev bedt om at assistere med redningen. (Foto: Rene Schütze)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere