Bandidos-brand: Motorcykler og båd forsvandt i flammer

Brand i Bandidos-ejendom i Nordsjælland natten til onsdag gik hårdt ud over køretøjer og en mindre lystbåd

Huset i Kvistgård udgjorde en central adresse for danske Bandidos-rockere, da lokalerne også var hjemsted for det såkaldte ’Nationalen’, rockerklubbens styrende danske myndighed. (Foto: Jan Sommer/POLFOTO)
Huset i Kvistgård udgjorde en central adresse for danske Bandidos-rockere, da lokalerne også var hjemsted for det såkaldte ’Nationalen’, rockerklubbens styrende danske myndighed. (Foto: Jan Sommer/POLFOTO)

Ti motorcykler og en mindre lystbåd gik til i flammer, da Bandidos’ klubhus i Kvistgård ved Helsingør brændte natten til onsdag. Det oplyser kilder med kendskab til miljøet til Ekstra Bladet.

Huset blev blandt andet anvendt til klubmøder hver tirsdag. Derfor lå fire personer og sov i ejendommen, da branden udbrød klokken 02.40.

Se også: Flere angreb på Bandidos undersøges af politiet

Ingen af de sovende rockere kom til skade, oplyser Nordsjællands Politi, der måtte væbne sig med tålmodighed for at få adgang til stedet. Branden udviklede nemlig så kraftig varme, at teknikerne først 12 timer efter de første meldinger om branden kunne komme i gang med efterforskningen.

– Det er et stort område, som er nedbrændt, siger Henrik Suhr, pressetalsmand ved Nordsjællands Politi om den lange nedkølingstid.

Derfor vil der formentlig gå flere dage, før det fastslås, hvordan branden opstod.

Fjerde brandattentat

Branden er den seneste af en række rettet mod Bandidos-klubhuse. Tidligere har flammer hærget rockerborge ved Rødovre Stationscenter, i Haslev samt ved Frederikssund.

– Vi kigger på, om der er en sammenhæng mellem brandattentaterne, siger Michael Ask, politiinspektør hos Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC.

Se også: Bandidos-klubhus brændt ned

Ask bekræfter derudover, at der i øjeblikket er et anspændt forhold mellem Bandidos og grupperingen Westside Nation, som er funderet omkring Næstved.

– Vi kan intet bevise, men vi har en teori om, at branden er led i konflikten, vurderer politiinspektøren.

Nordsjællands Politi ønsker endnu ikke at kommentere, hvorvidt branden i Kvistgård var påsat.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Bandidos-præsident Michael ’Kokken’ Rosenvold, som ifølge Ekstra Bladets oplysninger for tiden er i udlandet.

Se også: Bandidos-klubhus brudt i brand: Flere rockere lå og sov

1 af 3 Huset i Kvistgård udgjorde en central adresse for danske Bandidos-rockere, da lokalerne også var hjemsted for det såkaldte ’Nationalen’, rockerklubbens styrende danske myndighed. (Foto: Jan Sommer/POLFOTO)
2 af 3 Huset i Kvistgård udgjorde en central adresse for danske Bandidos-rockere, da lokalerne også var hjemsted for det såkaldte ’Nationalen’, rockerklubbens styrende danske myndighed. (Foto: Jan Sommer/POLFOTO)
3 af 3 Huset i Kvistgård udgjorde en central adresse for danske Bandidos-rockere, da lokalerne også var hjemsted for det såkaldte ’Nationalen’, rockerklubbens styrende danske myndighed. (Foto: Jan Sommer/POLFOTO)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere