Sygeplejerske dræbt på vej til jobbet

Familie og venner i sorg efter meningsløst trafikdrab i morges

Sygeplejersken boede alene med sine to katte. (privatfoto)
Sygeplejersken boede alene med sine to katte. (privatfoto)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms 1224 (Koster alm.sms-takst)

Et forældrepar syd for København er i chok efter at deres 41-årige datter, der var sygeplejerske, blev dræbt på cykel i morges, da hun var på vej på arbejde på hospitalet, hvor hun arbejdede med døende patienter.

Føreren af en varevogn, 41, overså cyklisten og kørte direkte ind i hende. Vidner siger, at varevognen kørte over for rødt lys.

- Min kære datter, skriver hendes far på Facebook med en henvisning til Ekstra Bladets omtale af dødsulykken.

Vennerne er begyndt at kondolere på Facebook:

- Det er med stor sorg, vi har modtaget dette sørgelige bud. I har mistet en højt elsket datter og søster som vil være savnet. R.I.P., skriver en af faderens venner.

En anden skriver: - Kære ! Jeg er så forfærdet over det, der er sket og så ked af det på jeres vegne.

- Kære.... Kondolerer og føler med Jer begge. For kun få uger siden sad vi jo og talte sammen om Jeres børn, og så sker dette. I er begge i mine tanker, skriver en tredje ven på Facebook.

Retten på Frederiksberg har af egen drift nedlagt forbud mod, at den dræbte sygeplejerskes navn offentliggøres af pressen.

Se også: Bilist løsladt: - Jeg så ikke cyklisten

Den 41-årige sygeplejerske boede alene med sine to katte i en lejlighed på Frederiksberg.

Hendes søster siger til BT: - Det er ubegribeligt, at det kunne ske. Jeg skulle have været i biografen med hende i aften og se Hunger Games. Det er sådan nogle helt skæve ting, der går igennem ens hoved, når man får det at vide.

Hun fortæller også til BT, at den 41-årige havde udsigt til at blive moster om nogle måneder.

- Jeg er frygtelig ked af, at hun ikke skulle møde det barn, siger søsteren, der tegner et billede af en utrolig omsorgsfuld søster.

Se også: Kræves fængslet for trafikdrab: Kørte alt for stærkt

Den 41-årige sygeplejerske cyklede på Valby Langgade og svingede til venstre i en venstresvingsbane, hvor der var grøn pil. Hun ville formentlig cyklede videre ad Vigerslevvej.

Varevognen kørte i samme retning som hende og vidner siger, at bilen kørte over for rødt lys. Bilisten, en håndværker på vej på arbejde, mener selv, at der var grønt. Han nægter, at han kørte for stærkt eller uforsvarligt.

Bilinspektøren mener, at bilen kørte mindst 60 km/t, mens de to vidner, der siger, han kørte over for rødt lys blot skønner hastigheden til 40-50 km/t.

Retten på Frederiksberg løslod i eftermiddag den 41-årige, der sigtes for uagtsomt manddrab, overtrædelse af færdselsloven og for at hensynsløst at have forvoldt fare for andres liv og førlighed.

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms 1224 (Koster alm.sms-takst)

1 af 3 Den 41-årige sygeplejerske blev dræbt på vej til arbejde på hospitalet. (Foto: Daniel Petersen)
2 af 3 Bilinspektøren skønner, at bilen kører over 60 km/t, mens et par vidner mener, han overholdt hastighedsbegrænsningen. De samme vidner siger dog, at bilisten kørte over for rødt lys. (Foto: Ekstra Bladet)
3 af 3 Sygeplejersken boede alene med sine to katte. (privatfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere