Frikendt for voldtægt af tre-årig

33-årig mand fra Ringsted klarer frisag med dommerstemmerne 2-1

En 33-årig mand blev i Retten i Næstved frikendt for voldtægt af en 3-årig. Foto: Joachim Adrian
En 33-årig mand blev i Retten i Næstved frikendt for voldtægt af en 3-årig. Foto: Joachim Adrian

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): Kynisk sex-monster eller forfulgt uskyldighed?

Retten i Næstved besluttede sig for uskylden, da en 33-årig mand fra Ringsted blev torsdag frikendt for flere gange at have voldtaget sin steddatter, da hun kun var tre og fire år.

Dommen faldt efter uventet lang votering, og frifindelsen var ikke enstemmig. En af de tre dommere mente, at manden burde være dømt efter anklageskriftet. En afgørelse, der i givet fald ville have sendt ham to - tre år i fængsel.

I stedet kunne han og hans nuværende kæreste reagere med lettelse og en hed omfavnelse midt i retslokalet, inden en civil politimand diskret opfordrede dem til at forføje sig, fordi stemningen i lokalet ikke lige frem var ladet med sympat overfor det jublende par. Få meter fra dem reagerede den nu fem-årige piges mor og hendes familie og venner nemlig først med chok og så med vrede:

- Hvad er det for et retssystem vi har her i Danmark, lød det ophidset fra et par dem, da de forlod retsbygningen.

Ingen ville dog nærmere begrunde skuffelsen overfor Ekstra Bladet.

Men sagen mod den 33-årige, der har siddet varetægtsfængslet i 65 dage og mistet sit job, savnede i den grad beviser. Som det ofte er tilfældet i sager om krænkelser mod børn, var eneste holdepunkt reelt pigens egen beretning om hvad manden udsatte hende for. når de var alene hjemme på moderens bopæl på Næstved-kanten.

Ifølge den havde han flere gange voldtaget hende både vaginalt og analt, når de to var alene hjemme på moderens bopæl på Næstved-kanten.

Forklaringen var stærk nok til at politiet rykkede ud og til at den 33-årige også blev fængslet, men altså ikke så overbevisende, at retten ville dømme ham.

Hans forsvarer, Bente Vassard, gjorde også opmærksom på, at politiet ikke havde fundet yderligere belastende materiale på hendes klient. Hverken i forbindelse med ransagninger i hans og forældrenes boliger eller i hans skab på hans daværende arbejsplads, blev der fundet det mindste, der kunne antyde at man stod overfor en hensynsløs pædofil.

- Man har virkelig forsøgt at finde noget, der kunne belaste min klient. Man har kigget efter børneporno i diverse computere, men har intet fundet - absolut intet, fastslog hun.

Anklager Charlotte Ejsbøl ønskede ikke umiddelbart at kommentere rettens splittede afgørelse, men dommen vil nu blive gransket for at vurdere, om den bør ankes. I betragtning af uenigheden blandt dommerne er det bestemt ikke usandsynligt, at sagen ender i Landsretten.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere