Brandfolk omkommet i sammenstyrtet supermarked

Mange kan stadig være fanget under et nedstyrtet tag i den lettiske hovedstad, fortæller borgmester

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Dødstallet vokser i Letlands hovedstad, Riga, hvor tagkonstruktionen i et supermarked styrtede ned over et større antal kunder, som befandt sig inde i forretningen ved 18-tiden torsdag aften.

Redningsfolk har natten til fredag fundet flere lig i ruinerne, og dermed er antallet af omkomne nu oppe på 12, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Myndighederne frygter, at der fortsat kan være en hel del mennesker begravet i murbrokkerne.

Brandfolk døde
Adskillige brandfolk er blandt de døde og sårede, fordi der fandt et nyt kollaps sted i den skrøbelige bygning, efter de var ankommet til stedet.

Tre af de dræbte er brandmænd, oplyser en talsmand for det lettiske redningstjeneste.

Derudover meldes 36 mennesker kvæstet - otte af dem skulle være brandmænd.

Det vides endnu ikke, hvor mange mennesker som fortsat befinder sig inde i den sammenstyrtede beton- og glasbygning, der ligger i en forstad til Riga.

70 fanget
Borgmester Nils Usakovs er citeret for at sige, at op mod 70 mennesker frygtes at være fanget i ruinerne af supermarkedet.

Det 500 kvadratmeter store supermarked blev bygget i 2011, og årsagen til sammenstyrtningen af den relativt nye bygning er endnu ikke officielt fastlagt.

Repræsentanter for redningstjenesten har ifølge nyhedsbureauet dpa sagt, at en eksplosion kan være årsagen. Lokale medier siger, at der blev arbejdet på taget før ulykken.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere