Formodet bagmand til VHK-skyderi gik fri i drabssag

Den formodede bagmand til VHK-skyderiet mod LTF i Blokhaven i Skovlunde, var også sat i forbindelse med bandedrab på Blågårds Plads i 2011

VHK's klubhus på Laurentsvej 34 i Gladsaxe. Der fandt politiet den 21. marts i år en skarpladt funktionsdygtig revolver af mærket Long Colt, kaliber 45, som var isat fem patroner, samt 65 skarpe kaliber 45 patroner. Hevri Sadi er tiltalt for overtrædelse af våbenloven i forbindelse med fundet. (Foto:Kenneth Meyer)
VHK's klubhus på Laurentsvej 34 i Gladsaxe. Der fandt politiet den 21. marts i år en skarpladt funktionsdygtig revolver af mærket Long Colt, kaliber 45, som var isat fem patroner, samt 65 skarpe kaliber 45 patroner. Hevri Sadi er tiltalt for overtrædelse af våbenloven i forbindelse med fundet. (Foto:Kenneth Meyer)

Hevres Sadi, 27, fuldgyldigt VHK-bandemedlem og den ældste af de seks drenge og unge mænd, der er tiltalt for forsøg på manddrab i AAB-bebyggelsen Blokhaven i Skovlunde den 3. marts i år, er en gammel kending af politiet.

VHK-bandemedlemmet Hevres Sadi har tidligere været sigtet og varetægtsfængslet i forbindelse med drabet på den 19-årige Zoubir Aoussar, som den 13. marts 2011 blev skudt i ryggen på åben gade nær Blågårds Plads på Nørrebro i København.

Efter flere måneders varetægtsfængsling blev han løsladt og politiet opgav sagen.

Zoubir stod i en gruppe af unge mænd, der blev åbnet ild imod. Drabet kom kun fire døgn efter, at en 19-årig somalisk mand blev skudt og dræbt nær Tingbjerg i København.

Se også: Bandekonflikt har tråde i gammelt drab

I dag nævnes drabet på Zoubir Aoussar ofte som årsagen til hele bandekrigen mellem LTF (Loyal to Familia) og VHK (Værebros Hårde Kerne)

Hevres Sadi, der i disse dage sidder på anklagebænken i retten i Glostrup i en nævningesag, er nu tiltalt for at være bagmanden, der gav to af de fem andre tiltalte i sagen ordre til, at de skulle gennemføre skyderiet mod LTF-lejligheden i i Blokhaven 3. marts.

Se også: 15-årig stjal fars bil til bandeskyderi

Gerningsmændene tog fejl af LTF-vinduet, og skød istedet mindst syv skud mod nabovinduet, hvor der boede en børnefamilie. Et projektil gik gennem vinduet og ind i et værelse, hvor ægtemanden i hjemmet lå og sov med et af børnene.

Se også: Værebros Hårde Kerne for retten for drabsforsøg

Desuden er Hevres Sadi i den aktuelle sag også tiltalt for sammen med to andre at have opbevaret og gemt en funktionsdygtig revolver af mærket Smith og Wesson kaliber 38, med fem skarpe patroner i et elskab på 11 etage på adressen Høje Gladsaxe 11.

Ligesom han er tiltalt for sammen med tre andre at have været i besiddelse af en skarpladt funkltionsdygtig revolver af mærket Colt, kaliber 45, som den 21. marts blev fundet på hans bopæl på Laurentsvej 34 i Gladsaxe. På adressen er også klubhus for medlemmer af Værebrogruppen.

Han nægter sig skyldig i både våbenbesiddelse og forsøg på manddrab.

Tilbage til den 21. juni 2011 blev Hevres Sadi varetægtsfængslet og sammen med tre andre sigtet for drabet på den 19-årige Zoubir Aoussar på Blågårds Plads eller medvirken til det.

Se også: Fire unge går fri for Nørrebro-drab

De fire blev anholdt, fordi politiet satte dem i forbindelse med tyveriet af en grå Mitsubishi Carisma, der blev stjålet fra et fitness-center i Herlev. Bilen blev brugt i forbindelse med skyderiet på Nørrebro og derefter brændt af på Fuglevadsvej i Lyngby.

Men den 7. oktober 2011 besluttede Østre Landsret, at de fire unge, skulle løslades. Begrundelsen var, at politiet kun kunne sætte dem i forbindelse med den stjålne bil, der blev brugt ved drabet. Ingen af de fire kunne knyttes til selve drabet. Politiet måtte senere opgive påtale, og drabet er fortsat uopklaret.

Nævningesagen mod de seks tiltalte på bandeskyderiet i Blokhaven fortsætter ved retten i Glostrup i dag

1 af 4 Det var fra denne sti ned mod AAB-bebyggelsen Blokhaven i Skovlunde, at to personer den 3. marts affyrede mindst syv skud ned mod boligbebyggelsen i den tro, at de skød mod LTF-lejlighed i nummer 16. (Foto:Kenneth Meyer)
2 af 4 Der blev affyret syv skud mod dette vindue. Seks ramte omkring murværket. Et projektil gik igenem vinduet til en lejlighed, hvor en børnefamilie lå og sov.(Foto: Kenneth Meyer)
3 af 4 Om aftenen den 13. marts 2011 blev 19-årige Zoubir Aoussar skudt og dræbt på Blågårds Plads i København.27-årige Hevres Sadi, der nu er tiltalt for at have beordret skyderi mod LTF lejlighed i Blokhaven i Skovlunde, var sammen med tre andre mistænkt for mordet på Blågårds Plads. Men politiet måtte opgive påtale.(Foto:Jens Dresling)
4 af 4 VHK's klubhus på Laurentsvej 34 i Gladsaxe. Der fandt politiet den 21. marts i år en skarpladt funktionsdygtig revolver af mærket Long Colt, kaliber 45, som var isat fem patroner, samt 65 skarpe kaliber 45 patroner. Hevri Sadi er tiltalt for overtrædelse af våbenloven i forbindelse med fundet. (Foto:Kenneth Meyer)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere