Holdt husslaver i 30 år - Ægtepar løsladt

Parret, der blev anholdt torsdag i sagen om tre kvinders mangeårige tvangsarbejde i et hus i London, er blevet løsladt.

- Vi har aldrig set noget som helst i dette omfang før, sagde politiinspektør Kevin Hyland fra Scotland Yards afdeling for menneskesmugling torsdag. (Polfoto)
- Vi har aldrig set noget som helst i dette omfang før, sagde politiinspektør Kevin Hyland fra Scotland Yards afdeling for menneskesmugling torsdag. (Polfoto)

Britisk politi har mod kaution løsladt to mistænkte i sagen om tre dybt traumatiserede kvinder, der angiveligt tilbragte 30 år som husslaver i London.

Politiet havde torsdag anholdt de to - en mand og en kvinde, der begge er 69 år. Men efter afhøring er de blevet løsladt igen, lyder det i en meddelelse fra politiet.

De tre kvinder - en 69-årig malaysier, en 57-årig irer og en 30-årig brite - blev reddet i sidste måned fra et hus i det sydlige London.

- To personer, der blev arresteret torsdag den 21. november i forbindelse med efterforskningen om slaveri og tvangsarbejde, er blevet løsladt mod kaution indtil en dato i januar, hedder det i meddelelsen natten til fredag

Se også: 30-årig har været slave hele livet

Politiet har tidligere beskrevet sagen som den værste, de har set.

- Vi har aldrig set noget som helst i dette omfang før, sagde politiinspektør Kevin Hyland fra Scotland Yards afdeling for menneskesmugling torsdag.

- Disse kvinder er dybt traumatiserede og er blevet holdt som slaver i mindst 30 år med stort set ingen adgang til verden udenfor. Det tager naturligvis noget tid at forsøge at finde ud af præcist, hvad der er sket, fortsatte han.

Efterforskere er ikke klar over, hvor den yngste kvinde er født, men de mener, at hun har været holdt under slavelignende forhold hele sit liv.

Kvinderne befinder sig nu på et hemmeligt sted. De blev reddet, efter at den irske kvinde fandt modet til at ringe til en velgørenhedsorganisation 18. oktober.

Organisationen Freedom Charity havde forinden optrådt i et tv-program om husslaver. De alarmerede politiet, og gennem hemmelige opkald gik den irske kvinde og den 30-årige brite med til at mødes med politiet 25. oktober.

- Da vi fandt ud af, at de var kommet ud af huset, lød der et kæmpe jubelbrøl her, fordi de var i sikkerhed. Vi håber, at de nu kan leve lykkelige liv, siger organisationens grundlægger Aneeta Prem til Sky News.

Den 57-årige irer fik angiveligt modet til at ringe efter hjælp, da hun så et tv-program om tvangsægteskaber. Her optrådte Aneeta Prem og hendes organisation.

På grund af ofrenes tilstand går politiets efterforskning af sagen langsomt, og de kan derfor endnu ikke sige så meget om deres liv i huset.

- Det ser ud til, at den 30-årige kvinde har været kontrolleret eller i selskab med disse mennesker i hele sit liv. Vi prøver at fastslå, hvor meget kontakt der har været mellem kvinderne og verden udenfor. Vi ved, der var kontrolleret frihed, men vi arbejder på at finde ud af, hvad det præcis gik ud på, siger kriminalinspektør Kevin Hyland til The Guardian.

Siden blev også den malaysiske kvinde befriet fra adressen i det sydlige London.

Der er ikke noget, der tyder på, at kvinderne har været udsat for seksuelle overgreb.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere