Det vidste du måske ikke om JFK-mordet

Her et par informationer, som du muligvis ikke kendte til i forbindelse med attentatet på John F. Kennedy.

1. De nationale tv-netværk i USA ryddede sendefladen i fire dage. Selskabet CBS sendte 10 minutter efter attentatet den første melding om, at præsidenten var skudt. Ikke længe efter begyndte alle tre nationale selskaber, der foruden CBS var NBC og ABC, at følge udviklingen. I fire dage sendte de ikke andet end nyheder om mordet på Kennedy. Det var den længstvarende dækning af en nyhed indtil terrorattentatet den 11. september 2001.

Tæt på Cubakrisen

2. For første og hidtil eneste gang var det en kvinde, der stod for ceremonien, da en præsident blev taget i ed. Det skete om bord på præsidentflyet Air Force One nogle timer efter attentatet. Her blev vicepræsident Lyndon B. Johnson taget i ed af den føderale dommer Sarah Hughes som USA's præsident.

Se også: Det er John F. Kennedy også

3. Lee Harvey Oswald blev anholdt i en biograf, men det var for at have myrdet politimanden J. D. Tippitt, der blev skudt kort efter attentatet på præsidenten. Senere blev Oswald så også beskyldt for at have myrdet Kennedy, men Oswald afviste at have noget med de to mord at gøre. Da han blev skudt af Jack Ruby den 24. november, havde han ikke været for en dommer endnu.

Kilde: CNN

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere