Havde intet lært: Dødsbilist dræbte Alexander tæt på gammelt ulykkessted

Spritbilisten der mandag kostede den blot 13-årige Alexander Pedersen livet er tidligere kørt galt på Hillerødvej med for høj promille

13-årige Alexander mistede mandag livet, da han blev ramt af en spritbilist på Hillerødvej i Frederiksværk. I 2005 kørte samme bilist galt blot 100 meter fra stedet. (Foto: Linda Johansen)
13-årige Alexander mistede mandag livet, da han blev ramt af en spritbilist på Hillerødvej i Frederiksværk. I 2005 kørte samme bilist galt blot 100 meter fra stedet. (Foto: Linda Johansen)

De fleste mennesker må formodes at blive skræmt for livet, når de oplever en trafikulykke på helt nært hold.

Det er dog tilsyneladende ikke tilfældet for den 43-årige spritbilist fra Frederiksværk, der mandag påkørte og dræbte 13-årige Alexander Pedersen, da bilisten med alkohol i blodet pludselig svingede over i modsatte vejbane og ramte den unge cyklist.

Se også: Tårer ved ulykkesstedet: Her blev Alexander dræbt

Ekstra Bladet kan nemlig nu afsløre, at dødsbilisten for otte år siden var involveret i en trafikulykke blot 100 meter fra det sted, hvor 13-årige Alexander mistede livet.

Det bekræfter Nordsjællands Politi over for Ekstra Bladet.

Slap med skrækken
Tilbage i august 2005 var den 43-årige skyld i en ulykke i rundkørslen mellem Hillerødvej og Hundestedvej, der ligger et kort stykke fra mandens hjem i Frederiksværk.

Dengang kørte han med sprut i blodet ind i rundkørslen og ramte en anden bilist. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skete der dog kun materiel skade ved sammenstødet.

Se også: Alexanders mor: Hans død skal ikke være forgæves

Uheldet i 2005 burde dog alligevel have fået alle advarselslamper til at blinke, da den 43-årige i mandags atter ville kaste sig ud på Hillerødvej i sin bil med alkohol i blodet.

Desværre tilsidesatte manden alt fornuft og satte sig igen fuld bag rettet, og denne gang var hans offer langt fra lige så heldigt.

Den 43-årige endte derfor med at blive varetægtsfængslet frem til 16. december for blandt andet uagtsomt manddrab, spirituskørsel og kørsel uden kørekort.

Ædru i halvandet år
Ekstra Bladet forsøgte torsdag at få en kommentar fra dødsbilistens samlever, men hun ønskede ikke at tale om den 43-åriges fortid.

Se også: Dødsbilistens familie i sorg: Hvorfor skulle en 13-årig dreng dø?

Hun har dog tidligere forklaret til Ekstra Bladet, at hendes samlever forud for mandagens trafikdrab havde svoret, at han ikke havde drukket i halvandet år.

– Han var på antabus og var ikke fuld, da vi tog hjemmefra, så jeg havde slet ikke set det komme, sagde hun til Ekstra Bladet onsdag.

112 Dødsbilistens samlever: Hvorfor var det ikke ham, der døde?

Promille på 1,44
Det løfte kunne manden dog tilsyneladende ikke holde, og i stedet valgte han at køre af sted i samleverens bil med 40 cl snaps i blodet.

Den efterfølgende blodprøve taget to timer efter ulykken viste en promille på intet mindre end 1,44.

Tre tidligere domme
Selvom manden i 2005 altså kunne have kostet både sig selv og en anden bilist livet, er det langt fra en sjældenhed, at han kaster sig ud på vejene med alkohol i blodet.

Vicepolitikommisær Bengt Due fra Nordsjællands Politi har tidligere oplyst, at manden to gange tidligere er dømt for spirituskørsel, og en enkelt gang for at køre uden kørekort.

Dødsbilistens 13-årige offer Alexander begraves i morgen, lørdag.

1 af 2 (PRIVATFOTO)
2 af 2 13-årige Alexander mistede mandag livet, da han blev ramt af en spritbilist på Hillerødvej i Frederiksværk. I 2005 kørte samme bilist galt blot 100 meter fra stedet. (Foto: Linda Johansen)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere