To unge dømt for afpresning af Bendtner

Stjålet computer med pikante billeder - truede med at gå til pressen, hvis ikke de fik penge

Niclas Bendtner og Julie Zangenberg blev forsøgt afpresset. To unge nu dømt i sagen.
Niclas Bendtner og Julie Zangenberg blev forsøgt afpresset. To unge nu dømt i sagen.

To unge mænd er ved Københavns Byret dømt for at have truet en person med at offentliggøre private fotos og andre personfølsomme oplysninger om ham, hvis ikke han betalte dem 100.000 kr.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse, der dog ikke angiver offerets navn.

Men i følge oplysninger til Ekstra Bladet er der tale om Niclas Bendtner og dennes samlever, klatretøsen Julie Zangenberg.

Se også: Afsløring: Bendtner afpresset med pikante billeder

- Det er en interessant sag, fordi der var tale om afpresning med trussel om at offentliggøre personfølsomme billeder og oplysninger. Afpresning med at true privatlivets fred er en alvorlig forbrydelse, og strafudmålingen viser, at retten var enig heri. Det er jeg meget tilfreds med, siger anklagerfuldmægtig Sarah Kublitz, Advokatur City, Københavns Politi i pressemeddelsen.

Hovedgerningsmanden, en 23-årig, blev idømt fire måneders ubetinget fængsel og en anden 24-årig mand blev idømt 60 dages betinget fængsel for mindre medvirken ved blandt andet at have ageret chauffør mod betaling.

- Den ene af mændene havde købt en computer af en person. Da køberen af computeren - gerningsmanden - åbnede den og opdagede, hvem den tilhørte, øjnende han chancen for at lave nogle hurtige penge, lyder det i pressemeddelelsen.

Gerningsmanden kontaktede flere forskellige medier for at høre, hvad de ville give for computeren og de oplysninger og billeder, som den indeholdt.

- Manden ringede herefter til computerens ejermand og præsenterede sig med falsk navn. Han truede med at sælge indholdet til pressen og forlangte først 100.000 kr. for computeren, hvilket ejermanden afslog, skriver Københavns Politi i pressemedelelsen.

Ejermanden kontaktede derefter politiet, som bad ham organisere et møde med gerningsmanden.

Der blev aftalt et møde med gerningsmanden på en plads i København, hvor computeren skulle udveksles for 25.000 kr. Da computerens rette ejermand havde sikret sig, at det var hans computer, skred civilklædt politi, der havde overværet udvekslingen, til anholdelse.

Politiet har ikke kunne klarlægge, hvem, der i første omgang stjal den omtalte computer. Men den 23-årige er også dømt for hæleri af computeren.

- Til os har han forklaret, at han har købt den i nattelivet, siger anklageren.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere