Dyrlæge jubler: - Nu er jeg renset

Dyrlægen, der 8. november blev frifundet for giftmord på sin mand, er nu helt renset. Statsadvokaten har opgivet at anke frifindelsen til Østre Landsret

Mette Hansen, 38, blev frifundet for giftmordet for to uger siden. Nu har statsadvokaten opgivet at anken frifindelsen. (privatfoto)
Mette Hansen, 38, blev frifundet for giftmordet for to uger siden. Nu har statsadvokaten opgivet at anken frifindelsen. (privatfoto)

Dyrlæge Mette Hansen, 38, har talt minutterne og sekunderne i dag, før det var helt sikkert, at hun nu er endeligt frifundet for 'giftmordet' på sin mand Esben Mose Hansen.

Statsadvokaten i København oplyste i dag, at frifindelsen fra et enigt nævningeting i Hillerød Ret står ved magt. Statsadvokaten anker ikke, og dermed kan Mette Hansen betragte sig som endeligt frifundet.

Mette Hansen har ikke selv fået en officiel meddelelse fra statsadvokaten, fordi statsadvokaten kun meddeler, hvis en sag ankes. Hører man intet, betyder det, at sagen ikke ankes. Derfor blev Mette Hansen holdt på pinebænken til sidste øjeblik. Hun fik nyheden fra Ekstra Bladet for kort tid siden:

- Det er godt nyt, du kommer med. Det er skønt, dejligt, udbrød en lettet Mette Hansen fra Lolland, hvor hun er på besøg hos sin mor sammen med den fire-årige datter Liv.

Se også: Dyrlæge frifindes for giftdrab: Nu skal jeg hjem til min datter

Senioranklager Jakob Buch-Jepsen fra Statsadvokaten i København bekræfter overfor Frederiksborg Amts Avis, at sagen ikke bliver anket:

- Nordsjællands Politi havde i samråd med Statsadvokaten i København nøje vurderet, at der var grundlag for at rejse tiltale . Men nu må vi konstatere, at hun er blevet frifundet ved et enigt nævningeting, og så mener vi ikke, at der er grundlag til at prøve det i landsretten. Hun kan dermed betragte sig selv som endeligt frifundet siger Jakob Buch-Jepsen.

Se også: 'Giftmordet': Afskedsbrev skrevet af dyrlægens mand

Mette Hansen har nu krav på en stor erstatning for 11 måneders uberettiget varetægtsfængsling. På mandag skal hun mødes med sin forsvarer Peter Blinkenberg for at drøfte erstatningen. Foruden uberettiget fængsling vil hun formentlig forlange erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

Inden Mette Hansen fik besked på, at statsadvokaten har opgivet at anke sagen, ville hun køre forbi sin lejlighed i Vordingborg for at se, om der i sidste øjeblik var kommet et brev om ankemeddelelse fra statsadvokaten. Nu kan hun i stedet køre direkte til Blovstrød med datteren Liv, der for første gang, siden Mette Hansen blev løsladt den 8. november, skal besøge sin 'gamle' dagplejemor og vennen Julius fra dagplejen.

Det bliver en skøn weekend for den lille familie - men Liv kan stadig huske den dag, mor blev anholdt.

- Det snakker Liv stadig om. Nu må vi se at komme videre med vores liv. Livet er en øvelse, man bliver god til, når man har tilbragt 11 måneder i arresten, siger Mette Hansen til Ekstra Bladet.

1 af 2 Esben Mose Hansen, 37, døde med seks giftstoffer i kroppen. Men afskedsbrevet var 'overvejende sandsynligt' skrevet af ham selv. Selve dødsårsagen var ewn overdosis ketamin. (privatfoto)
2 af 2 Mette Hansen, 38, blev frifundet for giftmordet for to uger siden. Nu har statsadvokaten opgivet at anken frifindelsen. (privatfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere