14-årig alvorligt knivsåret ved fodboldstævne

Dreng stukket ned efter skænderi i madkø - jævnaldrende anholdt

Knivstikkeriet fandt sted på denne legeplads (Privatfoto)
Knivstikkeriet fandt sted på denne legeplads (Privatfoto)

Ved du noget? Så tip os på mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

OPDATERET KL. 23.45.

En 14-årig dreng er blevet meget alvorligt såret ved et knivangreb i forbindelse med et stort udendørs fodboldstævne for U15- og U17-hold, Øens Hold Cup, hvor spillerne er indkvarteret på Otterup Skole på Nordfyn.

- Det var sådan, så tarmene væltede ud, siger et vidne til Ekstra Bladet.

Politiet bekræfter knivstikkets voldsomhed.

- Jeg kan bekræfte, at vi har en 14-årig dreng, der er meget alvorligt såret af et knivstik, og at skaderne er af den art, du har fået beskrevet. Offeret er kørt til Odense Universitetshospital, siger vagtchef hos Fyns Politi, Thomas Bentsen, til Ekstra Bladet.

Stukket ned på legeplads
Politi og redning blev alarmeret klokken 20.35.

Knivstikket fandt sted på skolens legeplads.

- Vi har lagt en ring rundt om skolen for at en eventuel gerningsmand ikke skal slippe væk, siger Thomas Bentsen til Ekstra Bladet.

Dreng anholdt
En dreng, der kommer fra en fodboldklub i Aarhus-området, er tilbageholdt efter knivstikkeriet.

- Vi har anholdt en 14-årig dreng, som vi skal tale med. Han er anholdt på baggrund af vidneforklaringer og på baggrund af sin adfærd. Jeg kan ikke sige med 100 procents sikkerhed, at der er tale om gerningsmanden, men han skal undersøges for spor, og vi skal afhøre ham, siger Thomas Bentsen til Ekstra Bladet.

Klokken 23.45 lørdag aften oplyser vagtchef Hans Frederiksen til Ekstra Bladet, at man - baseret på vidneforklaringer og den anholdtes adfærd - er temmelig sikre på, at det rent faktisk er gerningsmanden, man har anholdt.

- Sådan ser vi på sagen netop nu. Vi mener, at det er gerningsmanden, vi har fat i, og det er blandt andet på baggrund af vidneforklaringer, siger Hans Frederiksen til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger opstod knivstikkeriet efter et helt banalt skænderi, hvor en dreng sprang foran en anden i madkøen på Otterup Skole.

- Jeg vil meget gerne have det vidne til at henvende sig til os, for lige nu kender vi ikke noget til baggrunden for knivstikkeriet, siger Thomas Bentsen til Ekstra Bladet.

Skænderi i madkø
Vidnet beskriver over for Ekstra Bladet optakten og selve knivstikkeriet.

- Det hele startede da en dreng sprang en anden dreng over i madkøen. Så sagde drengen der var blevet sprunget over, at den anden lige skulle kende sin plads. Så foreslog den ene, at de ordnede det uden for. En halv time senere stod de uden for skolen og begyndte at skubbe til hinanden. Så kom der en tredje, der ville forsvare en af dem, og stak ham den anden ned. Tarmene væltede ud, fortæller vidnet til Ekstra Bladet.

Et andet vidne fortæller til Ekstra Bladet, at alle børnene på et tidspunkt blev bedt om at blive i deres klasseværelser, hvor de skulle overnatte mellem lørdag og søndag.

- Der er ikke tale om skoleskyderi-lignende tilstande, hvor vi frygter, at flere skal blive stukket, siger Thomas Bentsen.

Offer er fra København
Offerets pårørende er underrettet.

- Der er tale om en dreng fra København, siger Thomas Bentsen til Ekstra Bladet.

Klokken 22.10 lød meldingen fra politiet, at den knivsårede dreng angiveligt var uden for livsfare.

- Ambulancelægen har oplyst, at drengen ikke umiddelbart er i livsfare, siger Thomas Bentsen.

Politiet har ikke fundet gerningsvåbenet.

- Vi leder efter kniven med politihunde i området omkring skolen, siger Thomas Bentsen.

Uvist om turnering fortsætter
Det er endnu usikkert om turneringen fortsætter søndag.

- Jeg er lige ankommet til Otterup Skole og står midt i det hele, så jeg skal skabe mig et overblik over situationen, siger turneringens talsperson, Christian Nørkær, til Ekstra Bladet.

Der arbejdes på at skaffe psykologisk krisehjælp til de børn, der måtte have brug for det.

- Det er jeg i fuld gang med at skaffe, og hvad der sker med resten af turneringen kan jeg ikke svare på nu, siger Christian Nørkær.

Ved du noget? Så tip os på mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere