Fodboldformand for 14-årig knivstikker: Jeg er dybt rystet

- Vi har gjort virkelig meget for at skabe integration i klubben - og så sker det her desværre, siger Per Iversen, der er formand for KFUM Fuglebakken i Aarhus, hvor den 14-årige knivstikker kommer fra

Per Iversen (Foto: Facebook)
Per Iversen (Foto: Facebook)

- Jeg er dybt rystet. Jeg har næsten ikke sovet i nat.

Formanden for KFUM Fuglebakken i Aarhus, Per Iversen, er både rystet og ulykkelig over, at en af 'hans fodbold-drenge' i aftes gik amok med en kniv og stak en jævnaldrende dreng ned under et fodboldstævne på Fyn.

- På den ene side er jeg hamrende sur på den 14-årige dreng fra vores klub. Men jeg er også frustreret. Og han må jo være syg og have behov for hjælp, fastslår Per Iversen overfor Ekstra Bladet.

2. generations indvandrer
Den 14-årige knivstikker er 2. generations-indvandrer ligesom en stor del af hans kammerater på fodboldholdet.

- Vi har aldrig haft problemer med ham før. Han er en dygtig fodboldspiller og en sød dreng. Men det er selvfølgelig helt uacceptabelt, hvad han har gjort.

Se også: 14-årig erkender: Stak dreng ned efter skænderi i madkø

Per Iversen fortæller, at KFUM Fuglebakken gennem de senere år har ydet en stor og fokuseret indsats på at få indlemmet 2. generations indvandrere på holdet.

Svær gruppe at tackle
- Det har faktisk været med stor succes. Vi ved godt i bestyrelsen, at det er en svær gruppe at tackle. Det ved trænerne også. Men vores dygtige ledere og trænere har lavet et godt stykke arbejde og været meget opmærksomme på de problemer, som kunne opstå, fastslår Per Iversen.

Der er 670 medlemmer i klubben og mandag aften er forældre, spillere, ledere, bestyrelse, politi og SFO ordningen indkaldt til møde i klubhuset på Højvænget i Aarhus for at tale det dramatiske overfald igennem.

Related content

- Vi trak omgående vores hold hjem fra Fyn efter det skete. Og det er helt bevidst, at vi venter til mandag aften med at holde mødet. Så er der kommet lidt mere ro på.

Kammerater forsøgte at gribe ind
Per Iversen fortæller, at flere af den 14-årige knivstikkers kammerater forsøgte at gribe fysisk ind for at stoppe ham.

- Men det lykkedes desværre ikke. Mine tanker går naturligvis først og fremmest til offeret og hans forældre. Heldigvis overlever han. Men dernæst vil jeg kæmpe for, at en enkelt dreng ikke får lov til at ødelægge vores gode arbejde og omdømme.

Drengen skal have hjælp og vi andre må ikke opgive det store arbejde med at integrerere 2. generations indvandrerne i vores fodbold, fastslår Per Iversen overfor Ekstra Bladet.

Den 14-årige er nu anbragt på en lukket institution for unge.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere