Asylansøger overfaldt fængselsbetjente

Asylansøger satte ild på dyne og overfaldt fængselsbetjente

Det var her i den lukkede institution Ellebæk, der ligger ved Center Sandholm, at asylansøgeren gik amok.(Foto: Valdemar Jørgensen)
Det var her i den lukkede institution Ellebæk, der ligger ved Center Sandholm, at asylansøgeren gik amok.(Foto: Valdemar Jørgensen)

En asylansøger gik fredag aften amok og overfaldt tre fængselsbetjente. Det skete på den lukkede institution, Ellebæk, der ligger ved Center Sandholm.

Det skriver Fængselsforbundet i en pressemeddelelse. Ifølge Fængselsforbundet er det sjette overfald på fængselsbetjente - bare i november måned.

Episoden episoden, da en indsat med mellemøstlige rødder satte ild til sin dyne. Brandalarmen gik i gang og personalet forsøgte at komme ind, men manden spærrede indgangen til stuen.

- Personalet måtte derfor smadre døren for at få ham ud. Manden var dog ikke tilfreds med redningsaktionen, lyder det i pressemeddelelsen, der fortsætter:

- Han gjorde voldsomt modstand og slog tre betjente med knytnæveslag i ansigtet. Røgudviklingen betød, at den ene betjent og den indsatte efterfølgende blev indlagt til observation for røgforgiftning.

Overfaldet er det sjette i november. I begyndelsen af måneden var der fangeoprør i Arresthuset i Silkeborg. Her blev en betjent overfaldet. En uge efter skete der et overfald i Anstalten ved Herstedvester. En indsat gik amok og overfaldt to betjente med knytnæveslag i ansigtet.

Manden begik et nyt overfald to dage senere. Sidste weekend blev to betjente overfaldet af en indsat med en tung jerngenstand i Statsfængslet i Nyborg. Tre dage senere angreb han igen. Denne gang med et lysstofrør. En betjent blev skåret i begge arme. Han skulle efterfølgende syes på sygehuset, lyder det i pressemeddelelsen.

Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, mener, at man skal dæmme op for de mange overfald ved at styrke bemandingen i Kriminalforsorgen:

- Det er vigtigt, at vi fastholder den måder, vi driver fængslerne på i Danmark. De indsatte skal ikke se fængselsbetjente som fjender. Det, som styrker sikkerheden, er relationsarbejde med de indsatte. Det kræver i sagens natur, at vi er til stede på fængselsgangene, siger han.

Derfor mener Kim Østerbye, at det er stærkt bekymrende, at Kriminalforsorgen er ved at gennemføre en sparerunde på vagtbemandingen. 80 årsværk skal skæres væk: - Det virker som at hælde benzin på et buldrende bål i den nuværende situation.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere