Tunnelmanden kendt skyldig i voldtægt og røveri

Den såkaldte 'Tunnelmand' er blevet kendt skyldig i alle tiltalepunkter, der blandt andet omfatter voldtægt, røveri og forsøg på voldtægt

Det var her den 41-årige mand, også kendt som Tunnelmanden, overfaldt de fleste af sine ofre. (Foto: Rasmus Flindt)
Det var her den 41-årige mand, også kendt som Tunnelmanden, overfaldt de fleste af sine ofre. (Foto: Rasmus Flindt)

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Retssagen mod den såkaldte 'Tunnelmand' har netop fået sin foreløbige afgørelse i Retten på Frederiksberg.

Den 41-årige tiltalte er blevet fundet skyldig i alle 12 tiltalepunkter, som blandt andet omfatter en fuldbyrdet voldtægt og adskillige tilfælde af voldtægtsforsøg og røveri. I enkelte tilfælde kunne retten dog ikke finde det bevist, at manden havde forsøgt voldtægt, og han er i de tilfælde kun fundet skyldig i forsøg på anden kønslig omgang end samleje og blufærdighedskrænkelse.

Alle tre dommere og de seks nævninge var enige i kendelsen.

Se også: Nu afgøres skyldsspørgsmålet i sagen mod 'Tunnelmanden'

Tirsdag afsiges den endelige dom over manden, der hidtil har nægtet sig skyldig i alt med undtagelse af tre tilfælde af tyveri. Retten skal dog altså nu tage stilling til, hvilken straf det vil koste, at manden er kendt skyldig i at have voldtaget en kvinde og forsøgt voldtægt mod flere andre, ligesom han skal have dom for tyveri og røveri.

Den 41-årige mand med marokkanske rødder er blevet kendt som 'Tunnelmanden', da mange af overfaldene skete ved en øde beliggende gangtunnel under Høje Gladsaxe Vej i Københavns nordvestlige udkant.

Efter skyldkendelsen fastholdte manden sin uskyld.

- Jeg har erkendt de tre tilfælde af tyveri, men jeg har slet ikke noget med resten at gøre, sagen manden via sin tolk i retten.

Retten på Frederiksberg har lagt vægt på, at vidnernes forklaringer og beskrivelser af gerningsmanden stemmer godt overens med den tiltalte, ligesom den 41-årige ifølge retten ikke havde tilstrækkeligt alibi til at kunne bevise, han ikke var til stede ved overfaldene.

Tunnelmanden er tiltalt for flere voldtægtsforsøg, voldtægter og tilfælde af røveri. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) 112 Tiltale: Her slog Tunnelmanden til

De mange overfald er sket i en periode mellem 30. oktober 2009 og 31. oktober 2012. Manden er især kendetegnet ved at kysse sine ofre under overfaldene.

Se også: Undgik voldtægt: Bed tunnelmanden i fingeren

Den 41-årige er især blevet fældet af dna-beviser, der knytter ham til gerningsstederne, på trods af at kvinderne, han har overfaldt, ikke har kunnet udpege ham som gerningsmand.

Se også: Tunnelmand-forsvarer: Dna må tages med et gran salt

Retten fandt dog, at det måttet betragtes som overvejende sandsynligt, at dna'en tilhørte den tiltalte frem for en anden tilfældig person i den danske befolkning.

Den 41-årige har under hele sagen benægtet, at han har overfaldet kvinderne, og han har påstået, at DNA'en måtte tilhøre en anden, da voldtægt ikke er tilladt ifølge hans religion.

I flere af de forhold, som manden nu er kendt skyldig i, lykkedes det ikke den 41-årige at fuldbyrde voldtægten, da kvinderne på forskellig vis slap væk. En kvinde formåede blandt andet at slippe væk ved at påstå, at hun havde en kønssygdom, som skræmte den tiltalte til at opgive sin hensigt.

Manden risikerer seks års fængsel og udvisning til Marokko fra Danmark, hvor han har boet siden 1997. Udlændingestyrelsen har i en erklæring givet til udtryk, at anklagemyndigheden bakkes op i påstanden om udvisning, hvis manden dømmes efter tiltalten.

Ifølge anklageren er han ikke tidligere straffet for lignende sager.

1 af 2 (Foto: Jørgen Bitsch)
2 af 2 Det var her den 41-årige mand, også kendt som Tunnelmanden, overfaldt de fleste af sine ofre. (Foto: Rasmus Flindt)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere