DBU: Ingen særlige problemer i knivstikkers klub

Den 14-årige dreng, som stak en jævnaldrende dreng ned under fodboldstævne, er blot en blandt mange socialt udsatte i Fuglebakken KFUM

Fuglebakken KFUM ligger i et socialt belastet område. (Foto: Fuglebakken KFUM)
Fuglebakken KFUM ligger i et socialt belastet område. (Foto: Fuglebakken KFUM)

Fuglebakken KFUM gør en kæmpe indsats i det socialt belastede Aarhus V.

Med boligområderne Bispehaven, Trillegården og Holmstrupgårdsvej er klubben ofte det fællesskab, som holder de lokale rødder væk fra gaderne.

- Vi arbejder virkelig meget med den sociale indsats. Vi hjælper dem væk fra gaden og tilbyder dem at blive en del af klubben. Vi værner om vores spillere og viser, at alle er velkomne, men vi kan jo ikke mandsopdække vores spillere hele tiden, siger formanden for Fuglebakken KFUM Per Iversen.

Klubben var sidste år nomineret til Royal Unibrews 'Faxe Kondi Pris', som gives til en spiller, træner, klub, organisation eller hold, der har gjort noget særligt for aarhusiansk fodbold.

Se også: Knivstikker smides ud af klubbenSe også: Chokeret træner: Mødes med drengene senere i dag

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har der tidligere været problemer med ungdomsspillere fra Fuglebakken, som har udvist en truende og aggressiv adfærd på fodboldbanen.

- Jeg ved, at Fuglebakken gør en stor social indsats, og jeg har kun ros til deres trænere og ledere, men der er nogle meget traumatiserede børn, som laver ballade, siger Jens Mathiasen, der er træner i Aabyhøj IF.

Hos DBU og Aarhus fodbolddommerklub kan man ikke genkende Fuglebakken som en særlig problematisk klub.

- Der er ikke flere problemer med Fuglebakken end andre klubber, siger formand for Aarhus fodbolddommerklub Morten Rask Thomsen.

Se også: 14-årig erkender: Stak dreng ned efter skænderi i madkøSe også: 14-årig alvorligt knivsåret ved fodboldstævne

Klubben har heller aldrig været på DBU's særlige observationsliste, og der eksisterer kun en enkelt sag med en voldelig U17-spiller under en syvmandskamp.

- Det kan selvføgelig ikke udelukkes, at der har været episoder, som ikke er blevet indrapporteret, men der er kun den ene sag, siger Mads D. Larsen fra DBU Jylland.

I Fuglebakken KFUM erkender formanden, at der var problemer med U17-holdet.

- Vi forsøgte at starte U17 op, men det blev vi desværre nødt til at lukke igen, siger Per Iversen.

Ud over sagen fra maj med U17-spilleren har Fuglebakken haft tre disciplinærsager med ungdomsspillere - en fra U15 holdet og to fra U14 - i 2013.

I den konkrete sag med den 14-årige dreng, som lørdag aften stak en jævnaldrende ned under et fodboldstævne i Otterup på Fyn, var klubben med til at hive ham ind fra gaden for et halvt år siden.

Han er en af årgangens største talenter og spiller på Fuglebakkens mesterrækkehold.

- Han er en sød dreng, og vi har aldrig haft problemer med ham, så det kommer som en stor overraskelse, at det er ham, der har gjort det. Han er jo tydeligvis ikke rask og har brug for psykologhjælp, siger Per Iversen.

Drengen er nu anbragt hos de sociale myndigheder, da han er under den kriminelle lavalder.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere