Kræver erstatning i millionklassen

Den frikendte dyrlæge Mette Hansens advokat, Peter Martin Blinkenberg, på vej med stort erstatningskrav

Mette Hansen kunne den 8. november forlade retten i Hillerød som en fri kvinde efter at have siddet varetægtsfængslet i 325 dage. Og fredag var dommen endelig. Statsadvokaten besluttede sig for ikke at anke en enig frifindelse.(Foto: Kenneth Meyer)
Mette Hansen kunne den 8. november forlade retten i Hillerød som en fri kvinde efter at have siddet varetægtsfængslet i 325 dage. Og fredag var dommen endelig. Statsadvokaten besluttede sig for ikke at anke en enig frifindelse.(Foto: Kenneth Meyer)

Efter 325 dages varetægtsfængsling og en pure frifindelse for mord, er dyrlæge Mette Hansen, og hendes forsvarer, Peter Martin Blinkenberg, på vej med et erstatningskrav i millionklassen, som vil blive indsendt til anklagemyndigheden i næste uge.

- Politi og anklagemyndighed må være forberedt på et meget stort erstatningskrav i millionklassen. Jeg har netop fået at vide, at frifindelsen ikke bliver anket af Statsadvokaten. Så Mette sidder lige nu og er ved at opgøre tabt arbejdsfortjeneste, siger advokat Peter Martin Blinkenberg.

En glad Mette Hansen efter frifindelsen i Hillerød Ret. Fredag opgav Statsadvokaten at anke frifindelsen, så hun er nu endeligt renset. (Foto: Kenneth Meyer) 112 Frifundet for giftmord: - Nogle vil stadig tro, jeg dræbte Esben

Den 18. december 2012 blev dyrlæge Mette Hansen anholdt og sigtet for at have slået sin mand, Esben Mose Hansen, ihjel med fem forskellige præparater til dyr. Men den 8. november i år, blev hun pure frifiundet af et enigt nævningeting ved retten i Hillerød.

Og i fredags udløb anklagemyndighedens frist for at anke frifindelsen.

Se også: Dyrlæge jubler: - Nu er jeg renset

- Så dommen er endelig, og Mette og jeg kommer til at sætte os ned i den aller nærmeste fremtid, for at finde ud af, hvad erstatningskravet skal være. Der vil være erstatning for den tid, Mette har siddet varetægtsfænglset, og Mette er netop nu ved at opgøre, hvad hun har tabt i fortjeneste, ved at hun ikke kunne drive forretning, mens hun har siddet varetægtsfængslet. Og vi må nok også indrømme, at det nok bliver lidt svært at komme igang med det samme, hvis nogensinde overhovedet. Så der kommer også et erstatningskrav i den relation. Mette kommer til at leve med efterdønningerne af dommen. Hvor let er det at finde et nyt job eller starte selvstændig praksis op igen? Man har ødelagt hendes fremtid langt hen ad vejen. Så det bliver ganske mange penge, siger advokat Peter Martin Blinkenberg.

Se også: Dyrlæge frifindes for giftdrab: Nu skal jeg hjem til min datter

- Har du et overblik?

- Et erstatningskrav i millionklassen. Det må anklagemyndighed og politiet være forberedt på med så klar en frifindelse.

Mette Hansen har ligeledes under sin varetægtsfængsling mistet sin dagpengeret, og har efter løsladelsen måtte søge kontanthjælp, hvorefter hun øjeblikkelig er beordret på et jobsøgningskursus.

1 af 2 Fra det ene øjeblik til det andet stod Mette Hansen på gaden ved retten i Hillerød den 8. november. Siden har hun måtte erkende, at hun har tabt dagpengeretten, mens hun har siddet varetægtsfængslet. Og nu er hun beordret på jobtræningskursus for at få kontanthjælp. (Foto:Kenneth Meyer)
2 af 2 Mette Hansen kunne den 8. november forlade retten i Hillerød som en fri kvinde efter at have siddet varetægtsfængslet i 325 dage. Og fredag var dommen endelig. Statsadvokaten besluttede sig for ikke at anke en enig frifindelse.(Foto: Kenneth Meyer)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere