Skrev bog om at myrde - allerede som barn

Adam Lanza, der sidste år skød og dræbte 27 personer blev dræbt på en skole i Newtown, var ifølge ny rapport besat af massemordere og skrev allerede som barn en forstyrrende bog

(FOTO: AP)
(FOTO: AP)

Som barn skrev han en bog, hvor en karakter skyder sin mor i hovedet.

Netop det fiktive scenarie gjorde 20-årige Adam Lanza til virkelighed den 14. december sidste år, inden han tog videre til Sandy Hook-skolen og dræbte 26 - heraf 20 børn.

Han var en enspænder med en enorm interesse for massemordere.

Kan ikke fastslå motiv

Det er nogle af konklusionerne i en ny rapport, som prøver at komme nærmere hvem Newtown-morderen var.

Se også: Newtown-morder nægtede at oplyse sit køn

Rapporten kommer dog ikke nærmere et egentligt motiv, skriver CBS News.

Besat af Columbine
Lanza var besat af massemordere og våben, han var især optaget af skoleskyderiet på Columbine High School i Colorado i april 1999, hvor 13 personer blev dræbt og 24 såret af skud.

Han havde endda også et excelark, hvor han havde lister over massemordere.

Se også: Drabsmand fra Newtown havde stort våbenarsenal

I bogen, som Lanza skrev allerede som barn, skyder hovedfiguren folk, mens en anden karakter godt kan lide at gøre børn ondt.

Men der var ingen klare indikationer af, at han selv kunne finde på at begå sådanne forbrydelser, konkluderer rapporten.

- Det åbenlyse spørgsmål, som står tilbage, er: 'Hvorfor dræbte han 27 personer, deriblandt 20 børn?'. Desværre bliver det spørgsmål måske aldrig fuldt ud besvaret, hedder det i rapporten.

Connecticut har siden gennemført store stramninger af delstatens våbenlov, mens præsident Obamas forsøg på at skærpe den nationale lovgivning ikke er lykkedes.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere