Anklagers krav: Ni års fængsel og udvisning til Tunnelmanden

Anklagemyndigheden kræver en hård straf til den 41-årige mand, der gennem tre år overfaldt adskillige kvinder

Tunnelmanden gjorde i en periode på tre år en tunnel under Høje Gladsaxe Vej til et rent helvede for en række kvinder. (Foto: Rasmus Flindt)
Tunnelmanden gjorde i en periode på tre år en tunnel under Høje Gladsaxe Vej til et rent helvede for en række kvinder. (Foto: Rasmus Flindt)

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Ni års fængsel og udvisning fra Danmark.

Det er den straf, anklageren i sagen mod den såkaldte Tunnelmand kræver, at Retten på Frederiksberg senere tirsdag skal idømme den 41-årige mand, der i en periode på tre år fra 30. oktober 2009 til 31. oktober 2012 gjorde en tunnel under Høje Gladsaxe Vej i Københavns nordvestlige hjørne til et sandt helvede for kvinder i området.

Se også: Tunnelmanden kendt skyldig i voldtægt og røveri

'Tunnelmanden' blev mandag fundet skyldig i 12 forskellig forhold, hvor han har voldtaget og røvet kvinder, foruden adskillige forsøg på det samme. Desuden blev han fundet skyldig i et enkelt tilfælde af tyveri.

Se også: Offer for tunnelmanden: - Jeg tænkte bare på at overleve

Ifølge sagens anklager har Tunnelmanden gjort sig skyldig i forhold, der hver for sig i alt ville have givet 13 års fængsel. Men eftersom man i Danmark ikke på den måde lægger straffe sammen, kræver anklageren altså en samlet straf på ni år for de grove overfald.

Ifølge anklageren er der ingen formildende omstændigheder at tage hensyn til.

- Hans handlinger har haft stor menneskelig betydning for de kvinder, det er gået ud over, og det har stadig stor betydning for dem i dag, siger anklageren i retten.

Straffen skal derfor have stor betydning for den 41-årige mand med marokkansk oprindelse.

- Det er anklagemyndighedens opfattelse, at han skal have en straf, så han kan mærke følgerne af sine handlinger, lyder det.

Selvom manden har boet i Danmark siden 1997 kræver anklageren alligevel, at manden udvises fra Danmark på grund af grovheden af hans forbrydelser.

Den 41-årige mand sad i starten af dagens retsmøde roligt og viste ingen tegn på reaktion, men efterhånden som anklageren fremlagde strafkravene så manden mere og mere trykket ud, og i den sidste lange del af retsmødet tog manden sig konstant til øjnene. Til sidst begravede han ansigtet fuldstændig i hænderne.

Se også: Tunnelmand-forsvarer: Dna må tages med et gran salt

Den 41-årige Tunnelmand er især blevet fældet af dna-beviser, der knyttede ham til flere af overfaldene mod kvinderne. Desuden fandt retten, at kvindernes signalement stemmede godt overens med den 41-årige, som ifølge retten ikke havde et tilstrækkeligt alibi på gerningstidspunkterne. Han har hele tiden benægtet alle tiltaler, bortset fra at han har indrømmet tyveri.

Forsvarer: Det var kun forsøg

Tunnelmandens forsvarer, Michael Bjørn Hansen, mener ikke, at hans klient kan idømmes ni års fængsel. Han kræver derfor, at hans klient højst får en straf på fem års fængsel.

Forsvareren mener, at fordi der i mange tilfælde kun var tale om forsøg på voldtægt, røveri eller anden kønslig omgang, skal der ikke straffes hårdt for hvert forhold.

- Det er mindre groft, når der kun er tale om forsøg, og de her forhold er på meget lave niveauer, siger forsvareren i retten.

Forsvareren mener desuden, at hans klient ikke kan udvises fra Danmark, på grund af hans tilknytning til landet.

Retten ventes at afsige den endelige dom senere tirsdag.

1 af 2 (Tegning: Jørgen Bitsch)
2 af 2 Tunnelmanden gjorde i en periode på tre år en tunnel under Høje Gladsaxe Vej til et rent helvede for en række kvinder. (Foto: Rasmus Flindt)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere