Krisemøde efter knivstik: Har været et enormt pres

14-årig, der blev stukket ned i madkøen under fodboldstævne, meldes uden for livsfare, men er fortsat indlagt i Odense

Formand i Fuglebakken KFUM, Per Iversen. (Foto: Claus Bonnerup)
Formand i Fuglebakken KFUM, Per Iversen. (Foto: Claus Bonnerup)

Den 14-årige dreng, der lørdag blev stukket i maven med kniv af en jævnaldrende dreng under et fodboldstævne i Otterup på Fyn, meldes uden for livsfare.

- Han ligger stadig på Odense Sygehus, desværre. Han skulle være overflyttet til et sygehus derhjemme, hvor han bor i Vanløse. Men de har ikke turdet flytte ham i dag på grund af, at han har fået noget smertestillende, der gør, at han ikke kan flyttes. Under omstændighederne har han det godt. Han skulle ikke få varige mén - det håber vi på.

Se også: 14-årig erkender: Stak dreng ned efter skænderi i madkø

Det siger formanden for fodboldklubben Fuglebakken KFUM i Aarhus, Per Iversen, til Ekstra Bladet, umiddelbart efter, klubben i aften holdt krisemøde med fodbolddrengenes forældre i klubhuset i Frydenlund-kvarteret.

Knivstikkeriet skete under et skænderi i madkøen.

Psykolog til stede
Den 14-årige knivstikker var med i Otterup for Fuglebakken KFUM. Han er efterfølgende anbragt på en lukket institution for unge.

På mødet i aften deltog en psykolog og en repræsentant fra Aarhus kommune.

Se også: Knivstikker smides ud af klubben

-Hvordan har forældrene reageret på jeres møde i aften?

- De har reageret positivt. Vi har kun fået rosende ord fra forældrene om den måde, vi har håndteret sagen på Vi har fuld opbakning fra forældrenes side. Jeg har ikke hørt nogen forældre kritisere det, der er sket. Jeg har heller ikke hørt nogle, der vil melde nogen ud. De har givet hånd på, at vi fortsætter det arbejde, vi har gjort indtil nu, siger Per Iversen.

Det ønskede vi ikke
- Har mødet været en lettelse?

- Ja, det har det. Der har været et enormt pres. Det har været en ubehagelig situation at komme i for vores vedkommende som klub - det er ikke det, man ønsker.

- Hvad har du kunnet berolige med?

- Vi har beroliget ved at sige, at den situation, vi har været ude for, er et enestående tilfælde. Noget, som vi håber, ikke kommer til at ske igen. Jeg har snakket med forældrene om, at nu tackler vi det stille og roligt med de drenge, der er tilbage.

- Du har kaldt det en grim sag?

- Det er klart. Det kunne blive et mord, det her. Det ville have været frygteligt at have siddende på os. Også over for drengen, der har gjort det. Han trænger til hjælp. Det er helt sikkert. Og nu er han et sted, hvor han kan få den hjælp. Vi havde ikke set det komme fra hans side.

- Er det et eller andet sted et tilbageslag for integrationsarbejdet i klubben?

- Umiddelbart, da jeg blev ringet op lørdag aften af vores træner, der var dernede, tænkte jeg, at nu er vi banket ti år tilbage. Alt det, vi havde lavet, smuldrer for os nu. Men efter, jeg har siddet og sundet mig lidt, synes jeg egentlig ikke, det er det store tilbageslag. Jeg synes stadig, vi gør det godt - også på de andre hold, vi har. Jeg tror, det kører videre, som det hidtil har gjort, siger Per Iversen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere