Politi til Vollsmoses unge: Lad være at gøre noget dumt

Alle tilhørere til Yahya Hassan-arrangement tjekkes af PET i aften på grund af det høje trusselsniveau

Politiet undersøger stedet, hvor digteren Yahya Hassan i aften skal tale. (Foto: Per Rasmussen)
Politiet undersøger stedet, hvor digteren Yahya Hassan i aften skal tale. (Foto: Per Rasmussen)

- Lad være, at gøre noget dumt.

Det er chefpolitiinspektør, John Jacobsens råd til Vollsmoses unge og de grupperinger, som kunne tænkes at lave ballade i aften, når den unge digter Yahya Hassan skal læse op af sine digte på H.C. Andersen skolen i Odense.

- Vollsmose er et fantastisk boligområde. Det bedste der kan ske for dette område, er at der ikke sker noget i aften og arrangemenet med Yahya Hassan, forløber stille og roligt. Vi har været og er i meget tæt dialog med beboerne herude. Der er 10.000 borgere og 72 nationaliteter, og gennem vores nærpolitistation med 20 mand har vi tætte relationer og er i dialog med de mange gode netværk, der er herude i bydelen. Vi håber, at alt forløber i fred og ro, så vi kan bevare det gode boligmråde, siger chefpolitiinsepktør John Jacobsen.

Se også: Politi-kameraer op ved Odense-skole

- Men trusselsniveauet mod Yahya Hassan er meget højt, det kan ingen være i tvivl om alene af den grund, at Hassan er bevogtet døgnet rundt af PET.

Alle gæster der skal overværet arrangementet med Yahya Hassan i aften bliver chekket af PET.

Se også: Vollsmose-beboer: - Træt af dårligt ry

Odense Politi og PET har i dagene op til arrangementet i aften bevoget H.C. Andersen skolen og en række personer er blevet bortvist fra området omkring skolen i de seneste dage.I går blev der bortvist syv personer fra området, som ifølge chefpolitiinspektøren ikke havde noget at gøre i området.

Se video med chefpolitiinspektør John Jacobsen, Fyns politi, om politiets indsats.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere