Lettelse på plejehjem efter anholdelse

Beboere og personale på plejecentret Solterrasserne er lettede efter anholdelse af brandstifter

Beboere og medarbejdere på Solterrasserne er lettede efter anholdelsen af den 28-årige tidligere medarbejder. (Foto: Jonas Olufson)
Beboere og medarbejdere på Solterrasserne er lettede efter anholdelsen af den 28-årige tidligere medarbejder. (Foto: Jonas Olufson)

Den 28-årige plejemedhjælper, der har tilstået tre påsatte brande på sin tidligere arbejdsplads plejecentret Solterrasserne i Valby, var en værdsat og afholdt medarbejder gennem flere år.

Det fortæller forstander for Solterrasserne Ulla Løwert Thomsen, der siger, at alle på plejehjemmet er meget lettede over, at de påsatte brande, som har skabt utryghed hos beboere og personale, nu er opklarede.

Hun bekræfter, at den 28-årige i sensommeren blev bortvist fra plejehjemmet, fordi han var under mistanke for tyverier fra beboerne.

Se også: Bortvist ansat bag brande på plejehjem for blinde

- Vi kunne se, at der var et mønster i episoderne, der alle skete omkring midnat. Om natten er der jo færre medarbejdere på vagt, så for at skabe tryghed for beboere og personale hyrede vi et vagtselskab til at være der om natten. Det har skabt stor tryghed, siger Ulla Løwert Thomsen.

Samtidigt er beboerne blevet holdt informerede om brandene.

Overmandet af vagtmand
- Vi har stadig vagt på om natten. Politiets oplysning om, at sagen er opklaret er endnu meget ny, og vi skal stadig sørge for trygheden, siger forstanderen.

Det var plejehjemmets vagtmand, der 15. november tilbageholdt den 28-årige efter et tyveri af medaljer og kreditkort hos en ældre beboer. Han blev pågrebet på vej ud af terrassedøren, og forsøgte at true vagtmanden med en luftpistol: - Slip mig, eller jeg skyder. Men vagten overmandede ham og dagen efter blev han varetægtsfængslet, sigtet for røveri.

I går tilstod han så de tre påsatte brande under afhøring hos politiet.

91-årig fik ny lejlighed
Den 28-årige arbejdede fast med rengøring på plejehjemmet. Han var vellidt, og derfor er anholdelsen for brandstiftelser og røveri kommet som noget af et chok på plejehjemmet.

Den 91-årige blinde kvinde, der var i fare under en påsat brand den 30. oktober, hvor en hynde fra en hyndeboks blev antændt op ad hendes terrassedør, hvor ruden var delvist knust, er blevet genhuset og kommer næppe tilbage til sin gamle lejlighed.

- Vi havde mulighed for at flytte hende til en lejlighed, der er nøjagtigt magen til den gamle, så hun let kan finde rundt i lejligheden. Hendes egen lejlighed er meget skadet af røg, og alle hendes ting er blevet sendt til rensning, siger Ulla Løwert Thomsen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere