Borgmester:- Vi vil ikke have bandemedlemmer i kommunens huse

Kræver politiet på banen i forbindelse med hash- og bandeproblemer i kommunalt støttet hus

Det kommunalt betalte Folkets Hus på Nørrebro huser bandefolk, siger politiet.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Det kommunalt betalte Folkets Hus på Nørrebro huser bandefolk, siger politiet.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Kommunen skal ikke stille varmestue til rådighed for bandemedlemmer og haspushere, lyder det fra Pia Allerslev (V), kultur og fritidsborgmester, Københavns Kommune.

Udmeldingen sker i forbindelse med, at en gruppe nu tidligere aktivister har valgt at forlade 'Folkets Hus' i Griffenfeldtsgade, Nørrebro - et såkaldt brugerstyret hus med hovedsageligt venstreorienterede aktiviteter under Københavns kommune.

Se også: Medie: Bandepushere presser venstreaktivister i kommunalt hus

Lørdag kom det frem, hvordan en gruppe 'kerneaktivister' ikke så sig i stand til at fortsætte i huset. Mandag holdtes et krisemøde, hvor 'kerneaktivisterne' i samlet folk trak stikket og forlod huset.

Overfor Ekstra bladet vil gruppen ikke kommentere sagen, men henviser til en udtalelse, hvor de begrunder deres beslutning med, at de er 'kørt trætte' efter, at husets retningslinjer om blandt andet hashrygning- og salg igennem længere tid er blevet overtrådt af en del af husets brugere.

Blandt husets brugere er en gruppe bandemedlemmer med tilknytning til LTF-grupperingen. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har bandefolkene og deres venner råderet over et rum i huset, der de facto fungerer som værested for bandemedlemmer.

I Folkets Park - et grønt område uden for huset - hænger bandefolkene ud, ligesom de kontrollerer hashsalget i parken.

- Vi er klar over, at der kommer folk med tilknytning til bandemiljøet på Nørrebro i det omtalte hus, og derfor fører vi jævnligt tilsyn med stedet.

Det har Lau Thygesen, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi, tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Og det er ikke noget Pia Allerslev bryder sig om.

- Det er en opgave for husets brugere i tæt fællesskab med politiet at sætte en stopper for problemerne, siger Pia Allerslev.

Det er kommunen, der betaler, så har I vel også et ansvar?

- Vi ønsker ikke at huse banderelaterede aktiviteter. Men det er politiets opgave at få styr på kriminaliteten, siger Pia Allerslev.

Er I klar til at stoppe den økonomiske støtte, hvis ikke der sker en ændring i forholdene?

- Jeg synes vi skal give stedets brugere en chance til - i tæt samarbejde med politiet - at få styr på problemerne, siger Pia Allerslev.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere