DF: Dobbelt-morders familie kan bare rejse til Polen

Udvisningen af en polsk dobbelt-morder, der har hele sin familie i Danmark, skal ikke omstødes, mener Dansk Folkeparti. Familien kan jo rejse hjem til ham i Polen

Under et oprør i Vestre Fængsel tog polakken en medfange som gidsel, men gav op, da politiet bragte ham varm pizza. Her hejser Pavel Przenioslo 'byttet' op over muren. (Foto. Ole Steen)
Under et oprør i Vestre Fængsel tog polakken en medfange som gidsel, men gav op, da politiet bragte ham varm pizza. Her hejser Pavel Przenioslo 'byttet' op over muren. (Foto. Ole Steen)

- Hvis familien savner ham, kan de jo rykke til Polen. Polen er et fint og velfungerende samfund.

Det siger Peter Skaarup, Dansk Folkeparti, efter Ekstra Bladets artikel i dag om, at den polske dobbelt-morder Pavel Przenioslo, 35, der er prøveløsladt fra sin dom på livsvarigt fængsel og udvist for bestandigt, nu forsøger at få udvisningen ophævet.

Retten i Glostrup skal i næste uge vurdere, om polakken stadig udgør en trussel mod det danske samfund. Ellers kan han som EU-borger få ophævet udvisningen.

Se også: Dobbelt-morder vil hjem til Danmark

Pavel Przenioslo, der i 1997 begik et kynisk dobbelt-drab og forsøgte at myrde en tredje, en 18-årig gravid kvinde, som mistede barnet og blev hjerneskadet, har en dansk kæreste og parret har en fire-årig søn.

Desuden bor hans forældre, bror og 16-årige datter i Danmark, som Pavel Przenioslo kom til som ni-årig.

Han blev prøveløsladt 1. juli 2010 efter kun 13 år bag tremmer og udvist til Polen. Han bosatte sig dog hurtigt i Malmø for at være tæt på familien. Livstidsdømte kan prøveløslades efter 12 år, men de fleste sidder en del længere.

Vil have Bødskov på banen
- Jeg har læst jeres historie om den polske morder Pavel Przenioslo, som forsøger at få opholdstilladelse i Danmark, selvom han med rette er blevet udvist til Polen. Det bekymrer mig dybt, at de danske udvisningsregler er for slappe og nu åbenbart også kan udfordres, selvom en morder er blevet udvist én gang, siger Peter Skaarup.

- Jeg finder det helt absurd, at den sag overhovedet kan rejses, da dommen jo er afgivet. Jeg vil derfor rette henvendelse til justitsministeren for forhåbentligt at få hans opbakning til, at der skal lukkes af for at ændre dommene om udvisning, siger Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti finder det 'påfaldende' at udviste kriminelle 'åbenbart aldrig kan få deres familier til deres hjemlande'.

- Polen er et fint og velfungerende samfund, så derfor må morderens familie rykke dertil, hvis de savner ham, siger Peter Skaarup.

Efter en bestemmelse i udlændingelovens § 50 B, så har EU-borgere krav på, at få deres udvisning revurderet. En udvisning kan kun opretholdes, hvis den dømte udgør en reel trussel for den offentlige orden eller sikkerhed. Københavns Vestegns politi kræver udvisningen af Pavel Przenioslo stadfæstet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere