Tiltale: Søn ville voldtage mor

En aarhusianer er tiltalt for voldtægtsforsøg mod sin egen mor tidligere i år

Den tiltalte søn har forklaret i retten, at moderen og ham selv blot snublede, da hun ville hjælpe ham i seng. (Foto: Ole Frederiksen)
Den tiltalte søn har forklaret i retten, at moderen og ham selv blot snublede, da hun ville hjælpe ham i seng. (Foto: Ole Frederiksen)

En mand i 40'erne er tiltalt for et noget usædvanligt voldtægtsforsøg i Aarhus.

Ifølge anklageskriftet forsøgte manden under påvirkning af piller og alkohol at voldtage sin egen mor, der er i 70'erne.

Voldtægtsforsøget skete ifølge Aarhus Stiftstidende en sen nattetime i februar i år i moderens og sønnens fælles hjem i Aarhus-området.

Den tiltalte søn blev anholdt senere samme nat og har siddet varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling siden.

Ud over voldtægtsforsøget er manden også tiltalt for at have overfaldet to kvinder i Vestergade i Aarhus i 2012.

Han nægter alle forhold.

Voldtægtsforsøget skete ifølge Aarhus Stiftstidende, da manden i forbindelse med en skilsmisse boede midlertidigt hos sin mor.

Ifølge anklageren blev voldtægtsforsøget anmeldt, efter moderen var dukket stærkt chokeret op hos en nabo midt om natten.

Hun var næsten nøgen under sin morgenkåbe og forklarede naboen, at sønnen havde forsøgt at voldtage hende.

Moderen blødte desuden fra en flænge i hovedet, og på gerningsstedet fandt politiet iturevet undertøj og blodspor.

Efter anmeldelsen kom mandens søster også til stedet.

Under onsdagens retsmøde forklarede den tiltalte roligt og velformuleret ifølge Aarhus Stiftstidende, at han ganske rigtigt havde haft fysisk kontakt med sin mor den pågældende nat.

Efter indtagelse af både piller og en del vin var han faldet i søvn over køkkenbordet, og da moderen ud på natten havde forsøgt at få ham i seng, var de snublet, så hun havde slået hovedet ned i en bordkant.

Ifølge sønnen, der har en højere skoleuddannelse og er selvstændig erhvervsdrivende, tilbød han at ringe efter en natlæge, men det afviste moderen og gik i stedet over til naboen i vrede.

- Jeg vågnede, da der stod to politibetjente ved min seng. De sagde, jeg var anholdt. Jeg fik håndjern på, mens jeg sad i sengen. Og jeg blev nærmest slæbt ud gennem indkørslen og bragt til undersøgelse fortalte sønnen ifølge Aarhus Stiftstidende.

Anklagemyndigheden har ud over flængen i hovedet ingen konkrete beviser i sagen, og det bliver derfor påstand mod påstand.

Hvis den tiltalte kendes skyldig, vil anklageren anmode om, at han bliver idømt psykiatrisk behandling.

Sagen fortsætter i dag for lukkede døre med afhøringen af moderen. Der ventes at falde dom i næste uge.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere